Πάρος: Το νησί – φόντο του κινηματογραφικού τουρισμού! Οι ομορφιές του στην κάμερα μεγάλων παραγωγών….

17 Ιουνίου 2022 21:25

Σε κινηματογραφικό πλατό έχει μετατραπεί η Ελλάδα καθώς προσελκύει σειρές, tvshows, ταινίες και διαφήμιση από όλο τον κόσμο. 

Εκτός από τα δημοφιλή, σε γυρίσματα, νησιά όπως τα Κέρκυρα, Κρήτη,  Ρόδο, Μύκονο, οι κάμερες ξεκίνησαν να προσγειώνονται και στο κατάλευκο νησί της Πάρου

Μέσα στο Μάιο, πέρα από το γερμανικό realityshowAreYouTheOne? το οποίο γυρίζεται για 3η συνεχή χρονιά, παράλληλα πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα της νέας καμπάνιας Nescafé®Frappé, στην οποία πρωταγωνιστεί και φέτος ο Γιώργος Λιανός. H εν λόγω σκηνή γυρίστηκε στo λιμανάκι της Νάουσας.   

πίσης, μεγάλη ελληνική τράπεζα, διάλεξε την Πάρο για τα γυρίσματα της νέα της καμπάνιας, στην οποία διαφημίζεται ένα καινούργιο προϊόν της. Πολλά νησιά και τουριστικές περιοχές θα ζηλέψουν την επιλογή της Πάρου, καθώς το προϊόν της τράπεζας αναφέρεται ακριβώς στις σύγχρονες και αναβαθμισμένες παροχές των ξενοδοχείων, που οδηγούν τόσο σε ενίσχυση της συνολικής εμπειρίας του πελάτη, όσο και σε αύξηση των πωλήσεων. Το διαφημιστικό σποτ θα προβληθεί εκτός από την ελληνική τηλεόραση και στο εξωτερικό, ενώ έχει πολλές εφαρμογές στα social. 

Υπέροχα δειλινά, watersports, ecoenergy, τοπικά προϊόντα, smartξενοδοχεία είναι οι εικόνες που αποτελούν το διαφημιστικό σποτ και η blogger/πρωταγωνίστρια βάζει 5 αστέρια σε όλες τις υπηρεσίες.

Η παραγωγός της εταιρίας παραγωγής CentralAthens, Πωλίνα Κασκανιώτη δηλώνει ότι "Η επιλογή και καθιέρωση μίας περιοχής ως φόντο κινηματογραφικής παραγωγής ανοίγει το δρόμο σε μία οικονομικά ανθηρή βιομηχανία. Οι δυσκολίες βέβαια ειδικά στα νησιά είναι αρκετές.  Η Πάρος και εμείς δοκιμαστήκαμε σε πρωτόγνωρες συνθήκες. Mε lockdown, με το φόβο του κορονοϊού και της αβεβαιότητας του αύριο και το βαρύ πλήγμα του τουρισμού.  Σε offseason εποχές που οι περισσότερες επιχειρήσεις ή είναι κλειστές ή υπολειτουργούν. Με τις καιρικές συνθήκες της εποχής να μην είναι σύμμαχοι μας, καθώς ήταν αρκετές οι περιπτώσεις που δεν ξέραμε εάν τα μηχανήματά μας θα μπουν στο καράβι ή εάν θα γίνουν οι πτήσεις.   Η Πάρος όμως, τόλμησε μαζί μας και υποστήριξε αυτό το διαφορετικό είδος τουρισμού που λέγεται "FilmTourism".

Σήμερα είμαι σίγουρη ότι μπορεί να υποδεχτεί μεγάλες παραγωγές και να σταθεί ισότιμα απέναντι στις περιοχές που υποδέχτηκαν  τα MyBigFatGreekWedding, LesCyclades, ΤheEnforcer και Αναλώσιμοι 4 για την Μillenium, τοGO (συνέχεια του KnivesOut) για το Netflix, την τρίτη σεζόν του JackRyan για την Amazon, τη δεύτερη σεζόν του Tehran, της Apple και πολλά ακόμη. 

Ο κινηματογραφικός τουρισμός αποδεικνύεται ότι έχει σημαντικά οικονομικά οφέλη, τόσο βραχυπρόθεσμα, όσο διαρκεί το «γύρισμα» αλλά και μακροπρόθεσμα ανάλογα με την έκθεση που έχει η κάθε παραγωγή στα μέσα και σίγουρα αποτελεί μια από τις καλύτερες ενισχύσεις ενός τόπου εφόσον μεγαλώνει τη σεζόν του. Το κύριο πρόβλημα από το οποίο υποφέρουν οι αμιγώς τουριστικές περιοχές μας".

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos