Πάρος: Προοπτική Εγκατάστασης Ανεμογεννητριών - Συνέχιση των Δικαστικών Προσφυγών

09 Ιουλίου 2022 13:55

Στις 05/07/2022 κατόπιν πρόσκλησής μας πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα που φιλοξενείται ο  Σύλλογος συνάντηση με σκοπό την ενημέρωση και την ανταλλαγή απόψεων περί των τρεχουσών  εξελίξεων σχετικά με την προοπτική εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο νησί.

Η αίσθηση ενότητας και τα οφέλη του διαλόγου χαρακτήρισαν τη συνάντηση. Στη συνάντηση  παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος κ. Μ. Κωβαίος, o Έπαρχος κ. Κ. Μπιζάς, o επικεφαλής της Λ.Σ. κ. Κ.  Ροκονίδας, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι Συλλόγων της Πάρου και ιδιώτες.
Αρχικώς οι δικηγόροι κα Καλλία και κος Κόλλιας που χειρίζονται τις αγωγές των Συλλόγων/Ιδιωτών,  ενημέρωσαν, μέσω τηλεδιάσκεψης, για την πορεία των προσφυγών, άκουσαν τις τοποθετήσεις κι  απάντησαν σε ερωτήσεις.

Οι συμμετέχοντες στήριξαν τα πεπραγμένα και μέσω τoυ διαλόγου αναδείχθηκαν νέες πτυχές των  ζητημάτων κι εναλλακτικές μορφές δραστηριοποίησης σε τοπικό κοινωνικό-οικονομικό επίπεδο.

Τα συμπεράσματα ήταν κοινά κι ομόφωνα:

● Δήμος, Επαρχείο, παρευρισκόμενοι φορείς κι ιδιώτες τάσσονται ενωμένοι υπέρ της  προοπτικής συνέχισης των δικαστικών προσφυγών.

● Η περαιτέρω ανάδειξη της κοινής θέσης - στάσης των ανθρώπων που ζουν στο νησί, των  επαγγελματιών, καθώς και της επιστημονικής και της καλλιτεχνικής κοινότητας ενάντια στην προοπτική εγκατάστασης των ανεμογεννητριών, κρίνεται καθοριστική.

Η προσπάθεια συνεχίζεται συντονισμένα κι ανοιχτή πρόσκληση απευθύνεται σε όλους όσοι επιθυμούν να συμπορευτούν και να συνδράμουν.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos