To Δημοτικό ωδείο Πάρου οδεύει προς διάλιση

19 Ιουλίου 2022 15:06

Το Δημοτικό Συμβούλιο, εν πλήρεισυμπνοία των Κωβαιϊκών και των Ροκονίδιων, αποφάσισε την μεταφορά του Δημοτικού Ωδείου Πάρου εκτός πόλης.

Βρήκαν, λέει, ιδιωτικό χώρο, κανά δυο χιλιόμετρα από την Παροικιά, επί της οδού Παροικιάς – Λευκών, τον οποίο θα νοικιάσει ο Δήμος ώσπου το Ωδείο να οδεύσει προς την διάλυσή του. Διότι αυτό επιθυμεί ο Δήμος, κάτι που δεν πολυκρύβει εδώ που τα λέμε. Αντί να σεμνύνεται για έναν κορυφαίο ιστορικό θεσμό πολιτισμού, τον υπονομεύει. Αντί να τον υπηρετεί και να τον στηρίζει, τον υποβαθμίζει. Διότι χοντρή υποβάθμιση είναι η έξωση του Ωδείου από τον φυσικό του χώρο και η μεταστέγασή του στην επικίνδυνη «ερημιά» του αμαξωτού δρόμου. Ποιος θα στείλει το παιδί του εκεί πάνω;
Οι δημοτικοί άρχοντες δεν αντιλαμβάνονται, φαίνεται, ότι η θέση ενός σοβαρού σχολειού μουσικής είναι μέσα στον ιστό της πόλης.
Η επιθυμία μου είναι να με διαψεύσουν και να ανακαλέσουν την απόφασή τους της 15ης Ιουλίου. Θα είναι μια πράξη τιμής, που θα δηλώνει ότι δεν είναι τα πάντα χαμένα, τα πάντα ζήτημα χυδαίας συναλλαγής.

Νίκος Σαρρής

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos