Πάρος: Φωτιά σε κάδο ανακύκλωσης – Η έγκαιρη επέμβαση κατοίκου απέτρεψε τα χειρότερα…

22 Ιουλίου 2022 16:55

Νωρίς το πρωί της Παρασκευής 22 Ιουλίου, στις 6 περίπου η ώρα, φωτιά ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε κάδο ανακύκλωσης πλαστικών απορριμμάτων στις Καμάρες πλησίον του πρώην δημοτικού σχολείου, νυν Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Πάρου.

Ο καπνός από τη φωτιά έγινε τυχαία αντιληπτός από κάτοικο της περιοχής ο οποίος έσπευσε στο σημείο και με πυροσβεστήρα κατάφερε αρχικά να την περιορίσει.

Ο εν λόγω πολίτης ειδοποίησε άμεσα την Πυροσβεστική η οποία έσπευσε κατασβήνοντας τη φωτιά στον κάδο ο οποίος κάηκε ολοσχερώς.

Μυστήριο παραμένει πάντως το τι προκάλεσε την φωτιά τόσο νωρίς το πρωί, μιας και εκείνη την ώρα οι χαμηλές σχετικά θερμοκρασίες που επικρατούσαν δεν θα μπορούσαν να ευνοήσουν αυτό – ανάφλεξη.

Επίσης, το ευτύχημα είναι ότι δεν φυσούσαν ισχυροί άνεμοι όπως τις προηγούμενες μέρες με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να μην πάρει έκταση και να περιοριστεί στον κάδο.

Σε αντίθετη περίπτωση κι αν ο κάτοικος της περιοχής δεν είχε δράσει αστραπιαία, η φωτιά θα μπορούσε να επεκταθεί στη γύρω χορτολιβαδική έκταση με απρόβλεπτες συνέπειες…

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos