ΑΜΚΕ «Πάρκο Αρχαίων Λατομείων Μαρμάρου Πάρου»

11 Αυγούστου 2022 01:21

Πριν λίγες ημέρες δημοσιεύτηκε στον τοπικό Τύπο επιστολή της εταιρείας «ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΜΑΡΜΑΡΩΝ ΠΑΡΟΥ» με ημερομηνία 26-07-2022 απευθυνόμενη προς την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και τον Δήμο Πάρου με την οποία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να αγοράσει το ακίνητο

των αδελφών Λουκή στο Μαράθι, εντός του οποίου βρίσκεται η είσοδος της στοάς Νυμφών, καθώς και το ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία εξαγοράς εν αναμονή των τελικών υπογραφών. Ως πρόθεση των υποψήφιων αγοραστών δηλώνεται η εν συνεχεία προσφορά του ακινήτου στην Εφορεία ή τον Δήμο Πάρου ή σε όποιον άλλο φορέα αρμόδιο για την ανάδειξη ή αξιοποίησή τους.

Με αφορμή την ανακοίνωση αυτή το Δ.Σ. της ΑΜΚΕ «Πάρκο Αρχαίων Λατομείων Μαρμάρου Πάρου»:

  • Διατυπώνει κατ’ αρχάς τις ισχυρές επιφυλάξεις του για τη δυνατότητα σύντομης τελεσφόρησης του εγχειρήματος αυτού δεδομένου του δημόσιου δασικού χαρακτήρα του συγκεκριμένου ακινήτου με βάση τους πρόσφατους δασικούς χάρτες. Όπως είναι γνωστό η έκβαση αυτών των υποθέσεων είναι χρονοβόρα και συχνά αβέβαιη.
  • Θεωρεί ότι η εξαγορά αυτή είναι μια συναλλαγή μη συμβατή με το δημόσιο αίσθημα μεγάλου μέρους της παριανής κοινωνίας, όπως έχει εκφραστεί και από τις πρόσφατες ανακοινώσεις πολλών τοπικών συλλόγων, λόγω της γειτνίασης των δραστηριοτήτων της εταιρείας ΛΜΠ με τον συγκεκριμένο αρχαιολογικό χώρο. Θεωρεί επίσης ότι είναι γενικά παραδεκτό ότι η πιο σωστή λύση στο ιδιοκτησιακό θέμα αυτού και οποιουδήποτε άλλου αρχαιολογικού χώρου είναι η εξαγορά από τον Δήμο ή η απαλλοτρίωση από το Υπουργείο Πολιτισμού.
  • Δηλώνει ότι για την άρση του σημερινού αδιεξόδου έχει την πρόθεση της άμεσης επικοινωνίας με τους μέχρι σήμερα ιδιοκτήτες του ακινήτου προκειμένου να διερευνηθεί άλλη λύση με όρους που θα διασφαλίζουν και τις δύο πλευρές, με τελικό σκοπό να περάσει η χρήση και η ιδιοκτησία αυτού στο σύνολό του στο Δημόσιο. Όταν επιβεβαιωθεί ότι υπάρχει τέτοια δυνατότητα θα απευθυνθεί σε όλο τον Παριανό λαό και τους φίλους του νησιού και θα ζητήσει τη συνδρομή τους για την εξεύρεση των αναγκαίων οικονομικών πόρων.

Tο Δ.Σ. της ΑΜΚΕ «Πάρκο Αρχαίων Λατομείων Μαρμάρου Πάρου» τονίζει τη σημασία της ενότητας και της σύμπνοιας όλης της παριανής κοινωνίας προκειμένου να επιτευχθεί ο κοινός στόχος όλων, αυτός της προστασίας και ανάδειξης των Αρχαίων Λατομείων και της δημιουργίας του Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Πάρκου στο συγκεκριμένο χώρο.

Το Δ.Σ. της ΑΜΚΕ «Πάρκο Αρχαίων Λατομείων Μαρμάρου Πάρου», αποτελούμενο από ανθρώπους που εργάζονται αφιλοκερδώς για το σκοπό αυτό, σε συνεργασία με τις Αρχές αλλά και μαζί με όλους τους πολίτες που υποστηρίζουν έμπρακτα την προσπάθεια αυτή, δηλώνει ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την πραγματοποίηση αυτού του στόχου κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Πάρος, 9-8-2022

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos