Πάρος – Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής: Πρόγραμμα Διήμερων Λατρευτικών Συνάξεων Ιεράς Πανηγύρεως Δεκαπενταύγουστου 2022

14 Αυγούστου 2022 15:23

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ:

Ώρα 07:00 Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Ώρα 20:00 Μέγας Εόρτιος Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Χρυσουπόλεως κ. Εμμανουήλ (ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο) και συμπροσευχομένων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνος, Καττάρων κ. Μακαρίου και Παροναξίας κ. Καλλίνικου ως και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεράμων κ. Βαρθολομαίου. Κατά την Ακολουθία της Λιτής θα πραγματοποιηθεί η περιφορά της Ιερής Εικόνας της Κοιμήσεως και του Επιταφίου της Παναγίας στον περίβολο του Ιερού Ναού όπου και θα τελεστεί η Ακολουθία της Αρτοκλασίας.

Ώρα 23:00 Έναρξη Ιεράς Αγρυπνίας που θα περιλαμβάνει τις Ακολουθίες του Μικρού Απόδειπνου, του Μικρού Παρακλητικού Κανόνος, του Όρθρου με τα Εγκώμια της Υπεραγίας Θεοτόκου και τέλεση της Θείας Λειτουργίας.

ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Ώρα 07:00 Έναρξη Όρθρου

Ώρα 08:30 Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνος (ο οποίος θα κηρύξει το Θείο Λόγο) και συλλειτουργούντων των λοιπών προσκεκλημένων Αγίων Αρχιερέων, μετά του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας κ. Καλλίνικου.

Ώρα 10:30 Λιτένευση της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας Εκατονταπυλιανής

Ώρα 10:45 Δέηση στην εξέδρα του λιμανιού και ολοκλήρωση της Λιτανείας στα προπύλαια του Ιερού Προσκυνήματος όπου και θα ψαλεί η ακροτελεύτια Δέηση.

Στις ως άνω Ιερές Ακολουθίες θα ψάλει ο Βυζαντινός χορός των πτυχιούχων και μαθητών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Εκατονταπυλιανής υπό την χοραρχία του Διευθυντή της Σχολής και σε συνεργασία με τους Ιεροψάλτες του Ιερού Προσκυνήματος.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos