Πάρος: Με ένα μαραθώνιο, επικό νησιώτικο γλέντι, ολοκληρώθηκαν τα «Καπετανέικα»! (Βίντεο)

18 Σεπτεμβρίου 2022 16:54

Στην καρδιά του Αιγαίου, στη Νάουσα της Πάρου, πραγματοποιήθηκε κι εφέτος η καθιερωμένη διήμερη γιορτή της ναυτοσύνης (16 & 17 Σεπτεμβρίου) τα περίφημα, συναρπαστικά «Καπετανέικα»!

Η εκδήλωση, στην οποία πήραν μέρος πανέμορφα, παραδοσιακά ξύλινα σκαριά με τα πληρώματά τους από κάθε γωνιά της Ελλάδας, ήταν μια καταπληκτική εμπειρία αναβίωσης της ναυτικής μας κληρονομιάς αλλά και ένα βίωμα γνωριμίας του κόσμου με τον μαγευτικό κόσμο της θάλασσας και της αυθεντικής ναυτοσύνης.

Πάρος – Καπετανέϊκα: Εντυπωσιακή καθέλκυση του νεότευκτου τρεχαντηριού «Ναιάς» - Παρθενικό «ταξίδι» στο λιμάνι της Νάουσας! (Βίντεο)

Τα «Καπετανέικα» ολοκληρώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου 17/9 στο καρνάγιο του Αι – Γιάννη του Δέτη, με μια μεγάλη γιορτή, ένα μαραθώνιο, επικό γλέντι που κράτησε μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής! Πάρα πολύς ήταν ο κόσμος που τίμησε την τελευταία βραδιά των «Καπετανέικων», με τα πληρώματα των σκαφών αλλά και επισκέπτες του νησιού να δίνουν το «παρών».

Πλουσιοπάροχα, υπέροχα εδέσματα, κυρίως θαλασσινά πιάτα και όχι μόνο, που μαγειρεύτηκαν τα περισσότερα επί τόπου, ζωντανή νησιώτικη μουσική και τραγούδια, χορός και πολύ κέφι χαρακτήρισαν την όμορφη βραδιά.

Διαγωνισμός με δώρο ένα 5ημερο στην πανέμορφη Πάρο ! (Διαμονή + Αυτοκίνητο + Εισιτήρια + Γεύμα)

Όσο η νύχτα προχωρούσε, ολοένα και περισσότερος κόσμος κατέκλυζε το καρνάγιο προσερχόμενος στο ανεπανάληπτο γλέντι που κάθε χρόνο γίνεται καλύτερο.

Τέλος, πυροτεχνήματα έδωσαν τον τόνο της φαντασμαγορίας στην ανεπανάληπτη εκδήλωση και όλοι ευχήθηκαν να ανταμώσουν και του χρόνου στην Νάουσα, στο κέντρο του Αρχιπελάγους, διασκεδάζοντας και πάλι με αφορμή τα γοητευτικά «Καπετανέικα» τα οποία χρονιά με τη χρονιά αποκτούν όλο και περισσότερους συμμετέχοντες και φίλους!

{https://www.facebook.com/parianostypos.gr/videos/1205948390256448}

{https://www.facebook.com/parianostypos.gr/videos/3209962325939043}

{https://www.youtube.com/watch?v=mTyTARuHirw}

{https://www.facebook.com/parianostypos.gr/videos/630142035143308}

@parianostypos Πάρος - Καπετανέικα: Μαγευτική εικόνα από γραφικά πλεούμενα στο λιμάνι της Νάουσας! #greece #paris #kyjlades #thalassa #kaikia ♬ To Kalokairi Mou - Michalis Hatzigiannis

kape 02

kape 03

kape 04

kape 05

kape 06

kape 07

kape 08

kape 09

kape 010

kape 011

kape 012

kape 013

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos