Πάρος : Σκουπιδότοπος ο βυθός στα λιμάνια Παροικίας και Νάουσας – Βρέθηκε μέχρι και στύλος φωτισμού… (Βίντεο + Φωτό)

18 Σεπτεμβρίου 2022 20:03

Δυστυχώς, το ζήτημα της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος, επιτακτικό και πιεστικό, έρχεται κάθε φορά στην επιφάνεια με οδυνηρό τρόπο όταν δράσεις υποβρύχιου καθαρισμού επιβεβαιώνουν ότι οι θάλασσες μας βρίθουν από σκουπίδια που μολύνουν, καταστρέφουν και θανατώνουν τη ζωή και το μέλλον των θαλάσσιων πλασμάτων αλλά και του ανθρώπου.

Δύο δράσεις καθαρισμού (17/9&18/9) στα λιμάνια της Παροικίας και της Νάουσας τις οποίες διοργάνωσε ο Δήμος Πάρου σε συνεργασία με την Aegean Rebreath και την υποστήριξη της AtticaGroup, αποκάλυψαν το μέγεθος της αλόγιστης μετατροπής των θαλάσσιων αυτών περιοχών σε σκουπιδότοπους.

Κάθε λογής αντικείμενα, ότι μπορεί να φανταστεί κανείς ανασύρθηκε από τους δύτες στα δύο αυτά λιμάνια. Δε χωρά ανθρώπινος νους τον όγκο και την ποικιλία των απορριμμάτων που βρέθηκαν, ενδεικτικό είναι δε, ότι ανασύρθηκε ακόμα και μεταλλικός στύλος φωτισμού των δρόμων!

Το απίστευτο δεδομένο που μας καλεί σε εγρήγορση είναι ότι τα λιμάνια της Παροικίας και της Νάουσας, είχαν καθαριστεί υποβρυχίως ξανά, μόλις ένα χρόνο πριν, συνεπώς όλος αυτός ο όγκος σκουπιδιών δημιουργήθηκε μέσα σε μια μόνο χρονιά!

Το απογοητευτικό τούτο γεγονός αποτελεί «πληγή» για την συλλογική περιβαλλοντική μας συνείδηση και κρούει το καμπανάκι του κινδύνου για το μέλλον των θαλασσών μας.

Στην κάμερα του psts.gr, μίλησαν για τις δράσεις ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων κ. Σκιαδάς και η εκπρόσωπος της Aegean Rebreath.

{https://www.youtube.com/watch?v=JR5Y72_xpzk}

Λιμάνι Νάουσας

katha 02

Μεγάλος Διαγωνισμός: 5νθήμερες διακοπές στη Νάξο - Όλα πληρωμένα!

katha 03

katha 04

Διαγωνισμός με δώρο ένα 5ημερο στην πανέμορφη Πάρο ! (Διαμονή + Αυτοκίνητο + Εισιτήρια + Γεύμα)

katha 05

katha 06

katha 07

katha 08

katha 09

Λιμανι Παροικίας

katha 010

katha 011

katha 012

katha 013

 

 

 

 

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos