Πάρος: Εργασίες Φυτοπροστασίας στον κυπαρισσώνα του Αγροκηπίου Παροικιάς

28 Σεπτεμβρίου 2022 13:14

Το τελευταίο διάστημα διαπιστώθηκε εκτεταμένη προσβολή τωνκυπαρισσιώνστο Αγροκήπιο της Παροικιάς, από τον μύκητα «SeiridiumCardinale», όπως αυτή διεγνώσθη από το Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων του ΕΘΙΑΓΕ και τον ερευνητή του εργαστηρίου Εντομολογίας του, δρ Πάνο Πετράκη.

Το φαινόμενο είναι σύνηθες σε περιοχές που συνδυάζονται υψηλές θερμοκρασίες και αυξημένη υγρασία, και προκειμένου για την αντιμετώπισή του, την προστασία των δέντρων και της χλωρίδας της περιοχής,προκρίθηκε η λύση του ψεκασμού και στη συνέχεια η κοπή και απομάκρυνση των προσβεβλημένων δέντρων, για τον περιορισμό της μόλυνσης στα υγιή και την επέκταση του φαινομένου σε άλλες περιοχές.

Ήδη μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί ο ψεκασμός από ειδικό συνεργείο, με εγκεκριμένο μυκητοκτόνο σκεύασμα από το Γενικό Χημείο του Κράτους και τον ΕΟΦ, για την αντιμετώπιση σχετικών φυτοπαθολογικών παθήσεων, το οποίο ήταν προσφορά του κ. Τιμολέοντα Βενετσιάνου προς τον Δήμου Πάρου. Οι εργασίες είναι δειγματοληπτικές και εφαρμόζονται σε τμήμα του αγροκηπίου. Στην επόμενη φάση αναμένεται η απομάκρυνσητων μολυσμένων κυπαρισσιών και ο καθαρισμός της περιοχής.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos