Πάρος: Ένα σύγχρονο δημόσιο σχολείο - πρότυπο στο νησί! – Χαρά της μάθησης και της ζωής για μαθητές και εκπαιδευτικούς (Βίντεο)

06 Οκτωβρίου 2022 19:21

Ο χώρος εμπνέει ή αποθαρρύνει την έμπνευση και η ομορφιά ή η ασχήμια του, υποβάλλει αντιστοίχως θετικά ή αρνητικά συναισθήματα και σκέψεις.

Αν δε, ο χώρος αυτός προορίζεται για τη διαδικασία της μάθησης με έμψυχο υλικό μαθητές και εκπαιδευτικούς, είναι αυτονόητο ότι η ομορφιά του μπορεί να κάνει θαύματα!
Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτηκαν η Διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Πάρου κα. Ιφιγένεια Χατζηγεωργίου, η εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου, ώστε να αναλάβουν δράση για τη μετατροπή ενός δημόσιου σχολείου σε μια όμορφη, πράσινη, καθαρή και με καλλιτεχνικές αναφορές εκπαιδευτική μονάδα που αποτελεί σίγουρα παράδειγμα προς μίμηση.

lykeio parou 01

Με τη συμμετοχική δράση όλων και κυρίως των μαθητών, το σχολείο «πρασίνισε», βάφτηκε και διακοσμήθηκε εικαστικά, με θέματα που απηχούν την ιστορία, τον πολιτισμό και την περιβαλλοντική συνείδηση.
Όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά έβαλαν την «πινελιά» τους και πρόσφεραν το χρόνο και τον κόπο τους εθελοντικά, ώστε να γίνει το Γενικό Λύκειο Πάρου μια υποδειγματική «κυψέλη» δημιουργικής πρωτοβουλίας και βιωματικού εξωραϊσμού για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς. Ένα δημόσιο σχολείο προσεγμένο, που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες, διακρίνεται ανάμεσα σε άλλα, και κυρίως, όλοι όσοι μετείχαν στην αναμόρφωσή του σέβονται το χώρο του καθώς ήταν οι ίδιοι αναμορφωτές του.

lykeio parou 03

Δείτε το time lapse από τις δύο τοιχογραφίες που φιλοτέχνησε σε τοίχους του σχολείου ο νεαρός πρώην μαθητής Ιωάννης Περράκης. Με ζωηρά χρώματα, κίνηση και έντονες σημειολογικές αναφορές, ο δημιουργός, απεικόνισε την Καταστροφή της Σμύρνης (1922) αλλά και το σύμβολο της γνώσης την κουκουβάγια, δύο έργα που ξεχωρίζουν για την καλλιτεχνική τους ποιότητα και αισθητική τους.

{https://www.youtube.com/watch?v=0SnnoV0U8ro}

{https://www.youtube.com/watch?v=Bcg4VapTRLY}

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του ΓΕ.Λ. Πάρου, πραγματοποιείται την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου στις 19:45 στην Αίθουσα Γιάγκου Αργυρόπουλου (Πολυγωνικό) εκδήλωση – συζήτηση με θέμα «Η Γυναίκα και οι προκλήσεις στη δημόσια σφαίρα».

Θα μιλήσουν: Άννα Μάνη Παπαδημητρίου (Βουλευτής), Αργυρώ Μπαρμπαρίγου (Σεφ), Μαίη Ζαννή (Πρόεδρος Women act), Μαργαρίτα Αργουδέλη (Πρόεδρος Κοινότητας Πάρου), Άννα Κάγκανη (Πρόεδρος φίλων Κ.Υ. Πάρου), Μαρουλία Κοντού (Μουσικός «Μυθωδία») & Μαρικίτα Τριανταφύλλου (Παιδαγωγός – «Κουδουμεντού»).

Την εκδήλωση – συζήτηση θα συντονίσει η Διευθύντρια (φιλόλογος) του ΓΕ.Λ. Ιφιγένεια Χατζηγεωργίου και θα συμμετάσχουν μαθήτριες και καθηγήτριες του σχολείου.

Συμμετέχουν ακόμη οι Σύλλογοι Γυναικών Παροικίας «Αρηίς», Νάουσας, Μάρπησσας & Αντιπάρου.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Women act.

lykeio parou 02

lykeio parou 04

lykeio parou 05

lykeio parou 07

lykeio parou 08

lykeio parou 09

lykeio parou 010

lykeio parou 011

lykeio parou 012

lykeio parou 013

lykeio parou 014

lykeio parou 015

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos