Πάρος: Τρίτο σε αεροπορικές αφίξεις το νησί μεταξύ των υπόλοιπων Κυκλάδων – Σαντορίνη και Μύκονος προηγούνται…

12 Οκτωβρίου 2022 16:52

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για την κίνηση του Αυγούστου σε διάφορα περιφερειακά αεροδρόμια, δίνουν ένα ακόμα στίγμα της εξέλιξης της τουριστικής χρονιάς και μάλιστα στο απόγειό της.

Σε ότι αφορά τις Κυκλάδες, οι αεροπορικές αφίξεις του Αυγούστου παρουσίασαν την ακόλουθη εικόνα: Η Σαντορίνη είχε συνολικά από Ελλάδα και εξωτερικό 251.674 αφίξεις επιβατών και επιπλέον148 με ιδιωτικά αεροσκάφη και η Μύκονος 188.589 αφίξεις επιβατών και επί πλέον 721 από ιδιωτικές πτήσεις.

Την τρίτη θέση κρατάει σταθερά η Πάρος με συνολικές αφίξεις 27.200 από Ελλάδα και εξωτερικό ενώ ακολουθεί η Νάξος με 10.864 με αφίξεις εσωτερικού και καμία από εξωτερικό. Στη συνέχεια της λίστας εντοπίζουμε τη Μήλο με 8.739 επιβάτες εσωτερικού και τη Σύρο με 925 επιβάτες, επίσης από εσωτερικό.

Η εικόνα του Αυγούστου που αποτελεί το μήνα με τη μεγαλύτερη συνήθως, τουριστική κίνηση, μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι σε ότι αφορά τις Κυκλάδες

πρώτη σε αριθμό αεροπορικών αφίξεων είναι η Σαντορίνη, με δεύτερη τη Μύκονο και τρίτη την Πάρο. Μάλιστα, όπως και στην ακτοπλοϊκή κίνηση, η Πάρος δείχνει να "ξεφεύγει" από την γειτονική Νάξο που περίπου βρίσκεται, όπως και στις ακτοπλοϊκές αφίξεις στο επίπεδο της Μήλου, με την τελευταία να μπαίνει πλέον δυναμικά στις ταξιδιωτικές καταγραφές των τελευταίων ετών.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos