Πάρος: Η Νάουσα υπό βροχή είναι «όνομα και πράμα»! - Πλημμύρισε το ποτάμι της εξαιτίας της καταιγίδας (Βίντεο)

06 Νοεμβρίου 2022 16:50

Η πανέμορφη Νάουσα «δικαιολογεί» την ετυμολογική προέλευση του ονόματός της κάθε φορά που εκεί σημειώνεται έντονη βροχόπτωση!

Και εξηγούμαστε: Η λέξη Νάουσα παράγεται από το ρήμα νάω που σημαίνει ρέω το οποίο ουσιαστικοποιημένο μας δίνει τη λέξη νάουσα. Η ετυμολογική αυτή ερμηνεία τεκμηριώνεται και από ιστορικές πηγές σύμφωνα με τις οποίες το χωριό υπήρξε κατά το παρελθόν τόπος άφθονων ρεόντων υδάτων.

Συνεπώς, η έντονη βροχόπτωση της Κυριακής 6 Νοεμβρίου… «θύμισε» σε κατοίκους και επισκέπτες κάτι από την παλιά της εικόνα. Η βροχή κατά διαστήματα ήταν ισχυρή από το πρωί, και διήρκεσε μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες. Ως αποτέλεσμα, το πολύ νερό φούσκωσε το ποτάμι του χωριού που πλημμύρισε, χωρίς ωστόσο να προκληθούν προβλήματα.

Τα φαινόμενα που προκάλεσε η κακοκαιρία EVA στην Πάρο, βρίσκονται αυτή την ώρα σε ύφεση και σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα δείχνουν ότι βαίνουν προς εξασθένιση.

{https://www.youtube.com/watch?v=85wwTcNtbXs}

vroxi naoussa 02

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos