Πάρος: Κακοκαιρία Gaia με… γη χωρίς βροχή! - Χαμηλός φετινός υετός

11 Δεκεμβρίου 2022 17:20

Η κακοκαιρία Gaia από την οποία επηρεάστηκε σήμερα Κυριακή 11 Δεκεμβρίου η χώρα, επηρέασε τις Κυκλάδες μεταξύ των οποίων και το νησί της Πάρου.

Ωστόσο, η μετεωρολογική πρόγνωση που προέβλεπε δυνατούς νότιους ανέμους μαζί με καταιγίδες στην Πάρο, επαληθεύτηκε μόνο κατά το ήμισυ!

Στο νησί από το βράδυ του Σαββάτου, η Gaia έφερε ισχυρότατους νοτιάδες οι οποίοι την Κυριακή 11/12 έγιναν θυελλώδεις εντάσεως έως 8 μποφόρ. Ωστόσο η Gaia, παρά το όνομά της, δεν επηρέασε τη… γη της Πάρου αφού σε αυτήν έπεσε ελάχιστη βροχή, πόσο μάλλον καταιγίδα!

Πενιχρός είναι εξάλλου και ο υετός για τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2022 (μέχρι τις 11/12) κατά τους οποίους καταγράφηκαν 0,8, 48,2 και 5,6 χιλιοστά αντίστοιχα, με τη συνολική καταγραφή να φθάνει στο νησί τα 54,6 χιλιοστά.

Αντίθετα, ο υετός στην Πάρο για τους αντίστοιχους περσινούς μήνες ήταν υπερδιπλάσιος και έφτασε τα 138,6 χιλιοστά. Τον Οκτώβριο του 2021 ο υετός που καταγράφηκε ήταν 12,4 χιλιοστά, τον Νοέμβριο 12,6 χιλιοστά και τον Δεκέμβριο 113,6 χιλιοστά.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos