Πάρος: Ιταλική εφημερίδα «δείχνει» ξέπλυμα χρήματος από δωροδοκία για το κτήμα των Kαϊλή – Τζιόρτζι στο νησί

20 Δεκεμβρίου 2022 22:10

Στο «μικροσκόπιο» των ερευνών έχουν μπει τα περιουσιακά στοιχεία του ζεύγους Εύας Καϊλή – Φραντσέσκο Τζιόρτζι, καθώς ο ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου Qatar – gate και τη σύλληψή τους από τις βελγικές αρχές.

Μετά τον πακτωλό χρημάτων σε μετρητά – 750.000 ευρώ – που βρέθηκαν στην κατοχή τους και την ομολογία του Τζιόρτζι για τη συμμετοχή του στο κύκλωμα διαφθοράς, σύμφωνα με την Ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, η οικονομική εισαγγελία στην Ελλάδα εξετάζει το εάν η προ 9 μηνών αγορά προνομιούχου κτήματος 9 στρεμμάτων στην Πάρο, ήταν προϊόν χρημάτων από δωροδοκία και εάν επίσης πίσω από αυτή κρύβεται η τακτική του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το εν λόγω αγροτεμάχιο, 280 τ.μ. οικοδομήσιμο, προοριζόταν από τους Καϊλή και Τζιόρτζι για την ανέγερση ιδιωτικής βίλας.

Οι έρευνες βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη και οι αρμόδιες αρχές έχουν αρχίσει να ξετυλίγουν το κουβάρι του σκανδάλου, εξετάζοντας τη διαδρομή του χρήματος του ζευγαριού που εμπλέκεται στην υπόθεση Qatar – gate.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos