Θ. Μαρινόπουλος: Φωνάζει η αντιπολίτευση…αλλά που…

14 Ιανουαρίου 2023 14:16

Σε ώτα μη ακουόντων …

Έχει δημιουργηθεί η εντύπωση , που μάλλον προσεγγίζει την πραγματικότητα , ότι η δημοτική εξουσία δεν επικοινωνεί με την κοινωνία.
Αυτό δεν σημαίνει αποχή του δημάρχου και των συμβούλων του από εκδηλώσεις όλων των ειδών και καφενειακού τύπου συναντήσεις και συναναστροφές.
Το αντίθετο μάλιστα.
Αυτός είναι ο τομέας που επιδίδονται με ιδιαίτερη επιτυχία.
Αυτό που εννοούμε είναι , οι πραγματικές ανάγκες μιας οποιασδήποτε κοινωνίας , άρα και της δικής μας.
Είναι πολύ πιθανόν να μην μπορεί η δημοτική αρχή να αναγνωρίσει τα σημαντικά ζητήματα και ως εκ τούτου να αδυνατεί να τα επιλύσει , αν και νομίζουμε ότι μάλλον αδιαφορεί και ρίχνει όλο το φταίξιμο στην γραφειοκρατία και την νομοθεσία , δηλαδή στην κεντρική διοίκηση .
Είναι εύκολο παραδείγματος χάριν να αντιληφθείς πώς θα βελτιώσεις το οδικό δίκτυο , πως θα συντηρήσεις κτήρια , πως θα έχεις επαρκή φωτισμό , αλλά δύσκολο πως θα επαναφέρεις την κοινωνική συνοχή που χάνεται μέρα με την μέρα.
Αν δεν καταλαβαίνεις ότι σε μια ευημερούσα οικονομικά Πάρο , υπάρχουν φαινόμενα φτωχοποίησης και αποκλεισμού , ότι υπάρχουν ψυχολογικά θέματα , θέματα λειτουργίας των τομέων υγείας και παιδείας , ότι αναγκαίοι δημόσιοι λειτουργοί ασφυκτιούν από την άνοδο του κόστους διαβίωσης , τότε «έχεις χάσει την μπάλα».
Κάθε δήμαρχος που θέλει να περπατάει με ψηλά το κεφάλι πρέπει να λύνει πρωτίστως τέτοια προβλήματα.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα σε μια κοινωνία είναι η έλλειψη συνοχής και αλληλεγγύης.
Αν αντιληφθεί ο πολίτης , πράγμα που δεν συμβαίνει σήμερα , ότι η δημοτική αρχή αγωνίζεται και διεκδικεί λύσεις , θα σταθεί δίπλα της δυναμικά.
Αλλιώς θα αδιαφορήσει και όλα θα γίνουν χειρότερα.
Ένας τόπος ακμάζει και ευημερεί ανάλογα με την αναλυτική ικανότητα που έχουν οι ηγεσίες να διακριβώνουν τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων του.
Οι προκλήσεις του μέλλοντος ,δηλαδή μιας κοινωνίας πολλών ταχυτήτων που πάει να δημιουργηθεί στην Πάρο είναι μπροστά μας.
Τι θα κάνουμε ;

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos