Πάρος: Ενημερωτική ομιλία για την οδική ασφάλεια στο Γενικό Λύκειο Πάρου

27 Ιανουαρίου 2023 23:08

Μετά από πρωτοβουλία του Α.Τ. Πάρου διοργανώθηκε την Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2023, ενημέρωση για τα τροχαία ατυχήματα προς τον μαθητικό πληθυσμό του Γενικού Λυκείου Πάρου.

Ο Αστυνόμος Β΄ κ. Παναγιώτης Μεταξάς και ο Ανθυπαστυνόμος κ. Ιωάννης Παπαδάκης, με αφορμή τον μεγάλο αριθμό τροχαίων ατυχημάτων στη χώρα μας αλλά και στο νησί μας, μίλησαν στους μαθητές και στις μαθήτριες του ΓΕ.Λ. ΠΑΡΟΥ για τα τροχαία ατυχήματα προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν σε ζητήματα οδικής ασφάλειας.
Με αναφορά σε πραγματικά περιστατικά και μέσα από την προβολή βίντεο τροχαίων συμβάντων, μίλησαν με τρόπο γλαφυρό και πειστικό για τα αίτια και τις επιπτώσεις των τροχαίων ατυχημάτων. Αναφέρθηκαν ακόμη στο νομικό πλαίσιο, δίνοντας έμφαση στη χρήση της ζώνης ασφαλείας και του κράνους, καθώς επίσης και στην αδήριτη ανάγκη τήρησης των κανόνων ορθής οδηγικής συμπεριφοράς από όλους.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί που παρακολούθησαν την ενημερωτική ομιλία εξέφρασαν την ευαρέσκειά τους τόσο για την πληρότητα της ενημέρωσης, όσο και για τη ζεστή προσέγγιση και επικοινωνία του θέματος από τους ομιλητές.

Τέλος έγινε αντιληπτό από όλους ότι η οδηγική παιδεία των οδηγών, αλλά και των επιβατών καθώς και των συνεπιβατών και των πεζών, αποτελεί τη μόνη ασφαλή επιλογή όχι μόνο για την πρόληψη αλλά και για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων.
Η Διεύθυνση και το Διδακτικό προσωπικό καθώς και οι μαθητικές κοινότητες του ΓΕ.Λ. ΠΑΡΟΥ εκφράζουν θερμές ευχαριστίες προς το Α.Τ. ΠΑΡΟΥ και τους εμπνευστές αυτής της ωφέλιμης για όλους ενημερωτικής ομιλίας.

asty lykeio 02

asty lykeio 03

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos