Γραφείο τύπου Δημοτικής Παράταξης "Πάρος, Επιμένουμε στην Πράξη"

16 Φεβρουαρίου 2023 12:47
Ο κ. Μπιζάς έκανε εχτές έναν αυτάρεσκο απολογισμό για το έργο του στην Υγεία στην Πάρο. Έναν κρίσιμο τομέα που είχε την ευθύνη τα τελευταία χρόνια.
Σε μια περίοδο που οι πολίτες της Πάρου βιώνουν καθημερινά τεράστιες και πολλές φορές τραγικές (όπως αυτές των τελευταίων ημερών) ελλείψεις του συστήματος Υγείας, είναι τουλάχιστον άκαιρο να πανηγυρίζει κάποιος για το ανεπαρκές έργο που έγινε από τον υπεύθυνο της Περιφέρειας.
Πιστεύουμε ότι αντί για φανταχτερούς απολογισμούς, θα ήταν πιο χρήσιμο ο κ. Μπιζάς να απαντήσει σε κρίσιμα και απτά ερωτήματα για τα οποία αγωνιούν όλοι οι Παριανοί, όπως:
- Πότε και αν θα γίνει τελικά η στελέχωση του Κέντρου Υγείας με τους δύο γιατρούς;
- Τι θα γίνει με το πρόβλημα των έκτακτων διακομιδών;
- Τι γίνεται και γιατί δεν λειτουργεί το Δημόσιο πλωτό μεταφορικό μέσο που έχει προμηθευτεί το Ελληνικό Δημόσιο για την εξυπηρέτηση των διακομιδών των Νοτίων Κυκλάδων;
- Τι σκοπεύει να κάνει με την πρωτογενή και δευτερογενή πρόληψη της δημόσιας Υγείας των Παριανών;
- Πώς θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα των νεφροπαθών του νησιού;

Εμείς ως Παράταξη, μολονότι ο Δήμος λόγω του παρωχημένου θεσμικού πλαισίου δεν έχει καμία αρμοδιότητα στον τομέα Υγείας, αγωνιζόμαστε για:

1. Την επάνδρωση του Κέντρου Υγείας Πάρου με όλες τις ειδικότητες που απαιτούνται.
2. Την δημιουργία Δευτεροβάθμιας Μονάδας Υγείας-Νοσοκομείο, η οποία θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών, της Αιμοκάθαρσης, της Νοσηλείας ασθενών Συμπολιτών μας και γενικότερα σε υψηλότατες παροχές Υπηρεσιών Υγείας.
Σημειώνουμε ότι ο Δήμος αναμένει τη μετεγραφή της έκτασης του παλιού αεροδρομίου, την οποία διεκδίκησε και κέρδισε δικαστικά, προκειμένου να τη διαθέσει για την ανέγερση του νέου Νοσοκομείο. Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια έχει κατασκευάσει κεντρική μονάδα οξυγόνου και 3 θαλάμους αρνητικής πίεσης, έχει εξοπλίσει και συντηρεί το Κέντρο Υγείας Πάρου και καλύπτει όποια ανάγκη παραστεί και δύναται.

Γραφείο τύπου Δημοτικής Παράταξης "Πάρος, Επιμένουμε στην Πράξη"

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos