Πάρος: SΟS «εκπέμπουν» Σύλλογοι και κάτοικοι των Λευκών για την καθαριότητα του χωριού

22 Φεβρουαρίου 2023 18:05

Επιστολή προς το Δήμαρχο Πάρο απέστειλαν τα Δ.Σ. των Συλλόγων του χωριού των Λευκών, εκφράζοντας την επιτακτική ανάγκη να επιλυθεί το ζήτημα της καθαριότητας και συντήρησης των κοινόχρηστων χώρων του οικισμού.

Δεδομένων των αυξημένων τουριστικών εισροών και ενόψει Πάσχα αλλά και της συνταξιοδότησης του υπεύθυνου οδοκαθαριστή, οι Σύλλογοι διατυπώνουν γραπτό αίτημα προς το Δήμο για τη διευθέτηση του ανωτέρω ζητήματος.

Αγαπητέ κ. Δήμαρχε.

Ο παραδοσιακός οικισμός των Λευκών προσελκύει τα τελευταία χρόνια πλήθος επισκεπτών και εποχικών κατοίκων. Τα μοναδικής ομορφιάς πλακόστρωτα σοκάκια του είναι σημείο αναφοράς για όλο το νησί αλλά και τις Κυκλάδες γενικότερα. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια, μετά την συνταξιοδότηση του τελευταίου υπεύθυνου οδοκαθαριστή για το χωριό (με πλήρες ωράριο), η καθαριότητά και η συντήρησή τους έχει σχεδόν εγκαταλειφθεί. Οι προσπάθειες των μόνιμων κατοίκων να βοηθήσουν δεν επαρκούν, αφενός γιατί οι περισσότεροι είναι αρκετά ηλικιωμένοι αφετέρου οι ανάγκες τους καλοκαιρινούς μήνες είναι πολύ αυξημένες.

Κατανοούμε ότι τα προηγούμενα χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης ενδεχομένως να μην υπήρχε η δυνατότητα της αναπλήρωσης του προσωπικό καθαριότητας με πλήρες ωράριο. Ωστόσο η εποχή αυτή έχει πλέον περάσει. Ιδιαίτερα ο Δήμος Πάρου τα τελευταία χρόνια αυξάνει τα έσοδά του λόγω της αύξησης των τουριστών, τόσο σε ποσότητα όσο και ποιότητα. Επιπλέον η προσεχής περίοδος αναμένεται αυξημένη σε σχέση με τις προηγούμενες. Είναι επιτακτική ανάγκη λοιπόν να διατεθούν έγκαιρα όλοι οι πόροι (προσωπικό, σύμβαση, ωράριο, επίβλεψη, κ.λ.π) για την ανάθεση της καθαριότητας όλων των κοινόχρηστων χώρων του χωριού και να μην παρουσιάζεται η απαράδεκτη εικόνα εγκατάλειψης και βρωμιάς, στα σοκάκια και στις πεζούλες.

Ζητάμε να μας πληροφορήσετε αρχικά λόγω και του ότι πλησιάζει το Πάσχα, ποιος είναι ο σχεδιασμός από τις υπηρεσίες του Δήμου, σχετικά με την καθαριότητα και την συντήρηση των κοινόχρηστων χώρων (ωράριο καθαριστή, βάψιμο και ανακατασκευή πλακόστρωτων, περιποίηση φυτών

Μόνιμο μέλημα των μελών του συλλόγου των Λευκιανών της Αθήνας,του Μ.Ε.Ε.Α.Σ. ΥΡΙΑ ΛΕΥΚΩΝ και του Συλλόγου Ανακαινήσεως Αγίας Τριάδας, οι οποίοι σημειωτέον καλύπτουν το 100% της τοπικής κοινωνίας, είναι η καθαριότητα του χωριού και η διατήρηση του παραδοσιακού του χαρακτήρα. Για το σκοπό αυτό ήδη από το 2020 έχουμε ετοιμάσει έντυπη καμπάνια, όπως σας κοινοποιούμε που σκοπεύουμε να ενεργοποιήσουμε και φέτος. Αναμένουμε όμως και από εσάς έμπρακτα την στήριξή σας και την απάντησή σας σε αυτά το συντομότερο.

Επιτρέψετε μας κ. Δήμαρχε να κοινοποιήσουμε την απάντησή σας μαζί με την επιστολή μας, στα μέλη μας, στο τοπικό τύπο και οπουδήποτε θεωρούμε απαραίτητο για την επίλυση του ζωτικού αυτού θέματος.

Με εκτίμηση

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΛΕΥΚΙΑΝΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΕΛΑΙΟΣ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΡΙΑ ΛΟΥΚΕΡΗ

 

ΓΙΑ ΤΟΝ Μ.Ε.Ε.Α.Σ ΥΡΙΑ ΛΕΥΚΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΑΙΟΣ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΖΙΩΤΗ

 

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΕΛΑΙΟΣ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΖΙΩΤΗ

 ΚΑΙ ΣΥΣΣΩΜΑ ΤΑ Δ.Σ. ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos