Αντίπαρος: Βιοκλιματική καινοτομία και αειφορία με διεθνή πιστοποίηση για την πρώτη στις Κυκλάδες βιώσιμη κατοικία

07 Μαρτίου 2023 17:57

Μια εξοχική, μινιμαλιστικού στιλ εξοχική κατοικία στην Αντίπαρο, διεκδικεί τον τίτλο της πρώτης εξ΄ ολοκλήρου «πράσινης», σύγχρονης κατασκευής στις Κυκλάδες.

Η κατοικία είναι παραθαλάσσια με εκπληκτική θέα προς τη νοτιοδυτική Πάρο και το πρωτοποριακό είναι ότι δομήθηκε με απόλυτο γνώμονα την φιλικότητά της προς το περιβάλλον καθώς εμφανίζει βιώσιμα χαρακτηριστικά υψηλότατων προδιαγραφών.

Τα οικολογικά υλικά κατασκευής, η βιοκλιματική καινοτομία, ο περιορισμός της ρύπανσης κάθε μορφής και η εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας από το εργοτάξιο μέχρι ολοκλήρωση και κατοίκηση του «πράσινου» ακινήτου, είναι τα κρίσιμα εκείνα στοιχεία για την απονομή της διεθνούς πιστοποίησης αειφορίας BREEAM (Building Establishment Environmental Assessment Method) και της κατάταξής της στις ανώτατες κλίμακες αειφορίας με βαθμολογία «excellent».

Από πλευράς εξωτερικού σχεδιασμού, έχει δοθεί έμφαση στη διατήρηση των στοιχείων της λιτότητας και της γεωμετρίας της παραδοσιακής νησιώτικης αρχιτεκτονικής. Ωστόσο, η κατοικία παρουσιάζει μια πιο σύγχρονη αρχιτεκτονική φόρμα με λεπτομέρειες και παρεμβάσεις που παρέχουν διακριτική πολυτέλεια. Ο όγκος του ακινήτου, διασπάται από ανοίγματα έτσι ώστε εξωτερικός και εσωτερικός χώρος να μοιάζουν ενοποιημένοι.

Η μέριμνα για την υγεία και την ευεξία των ανθρώπων που θα κατοικήσουν το πρωτοποριακά κατασκευασμένο «πράσινο» σπίτι, αποτελεί ολοκλήρωση της περιβαλλοντικής ευαισθησίας με την οποία σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos