Καταγγελία των γονέων, ενηλίκων σπουδαστών και εκαπιδευτικών του Δημοτικού Ωδείου Πάρου

30 Μαρτίου 2023 18:51

Ο Δήμος Πάρου πήρε την απόφαση για τη μετεγκατάσταση του Ωδείου από το χώρο που στεγάζεται από το 1984 σε κτήριο το οποίο βρήκε η ΚΔΕΠΑΠ με την υπ’αριθμό ΑΔΑ Φ6ΠΛΟΡΔΩ-8Σ3 δημόσια μειοδοτική φανερή και προφορική δημοπρασία και μίσθωσε με τα ΑΔΑ συμβόλαια 9ΖΘ0ΟΡΔΩ-Φ76 και 6ΥΡ0ΟΡΔΩ-ΘΥΠ.

Οι γονείς, ενήλικες σπουδαστές και οι εκπαιδευτικοί του Ωδείου έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους σε αυτή τη μετεγκατάσταση για την οποία ο Δήμος μας ενημέρωσε μέσω του δημάρχου πως έχει λάβει σχετική άδεια.

Ως γονείς θεωρούμε πως ο χώρος είναι ακατάλληλος και η τοποθεσία του θέτει σε κίνδυνο τα παιδιά που θα μεταβαίνουν εκεί για τα μαθήματά τους. Πέρα από την ακαταλληλότητα του χώρου, στην οποία και αναφερόμαστε εκτενώς στην επισυναπτόμενη καταγγελία μας προς το Υπουργείο Πολιτισμού, τους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου απευθυνόμαστε και σε εσάς καθώς αγωνιούμε αναφορικά με την ασφάλεια των παιδιών που θα μεταβαίνουν στο Δημοτικό Ωδείο.

Το μισθίο για την εν λόγω μετεγκατάσταση βρίσκεται την περιοχή «Κλήματα», εκτός των ορίων του αστικού ιστού της Παροικίας, στον Επαρχιακό δρόμο Παροικίας - Χωριών, περίπου 200 μέτρα μετά την διασταύρωση Λευκών-Νάουσας. Ο δρόμος αυτός, φάρδους 6 μέτρων,
είναι πολυσύχναστος και ταχείας κυκλοφορίας, με απουσία πεζοδρομίου και χωρίς επαρκή φωτισμό.

Εφόσον βρίσκεται σε επαρχιακό δρόμο χρειάζεται άδεια εισόδου-εξόδου, σύμφωνα με το Βασιλικό διάταγμα 465/70, Άρθρο 39.Καταγγέλλουμε πως δεν έχει συμπεριληφθεί στο φάκελο αδειοδότησης η άδεια εσόδου εξόδου από την περιφέρεια.
Το κτήριο το οποίο βρίσκεται εκτός του αστικού ιστού δεν εξυπηρετείται από τη Δημοτική συγκοινωνία και δεν υπάρχει άλλος τρόπος ασφαλούς πρόσβασης πέρα από τη χρήση ιδιωτικού οχήματος.

Ο χώρος στάθμευσης του κτηρίου που μπορεί να υποδεχθεί 3 (4 το πολύ) οχήματα είναι ανεπαρκής δεδομένου πως κάποιες θέσεις θα καταλαμβάνονται από το προσωπικό του Ωδείου. Αν έχουμε ένα μάθημα θεωρίας ή χορωδίας (ή φιλαρμονικής όπως έχει συζητηθεί
να επαναλειτουργήσει) θα προσέρχονται ταυτόχρονα στο ωδείο πολλά αυτοκίνητα τα οποία θα επιβαρύνουν την ήδη αυξημένη τοπική κυκλοφορία. Υπάρχει παρακείμενο ξενοδοχείο το οποίο θα αρχίσει να λειτουργεί από το Πάσχα και μέχρι το Σεπτέμβρη-Οκτώβρη
συμβάλλοντας καθοριστικά στην περαιτέρω επιβάρυνση της κυκλοφορίας. Υπάρχει ο κίνδυνος να εξωθούνται οι επισκέπτες του Ωδείου σε παραβάσεις του ΚΟΚ (διπλοπαρκάρισμα, αναστροφή/παραβίασης διπλής γραμμής) για να μπορέσουν να αφήσουν και να παραλάβουν τα παιδιά. Σημειωτέο πως τα οχήματα που πηγαίνουν στο Ωδείο από την Παροικία, για να γυρίσουν νομίμως για να σταθμεύσουν μπροστά από αυτό θα πρέπει να συνεχίσουν για ακόμη 500μ μέχρι τον κόμβο που υπάρχει σε επιχείρηση πιο πάνω, και να επιστρέψουν.
Ο δρόμος ενώνει την Παροικία και το λιμάνι με τα λατομεία του Ρήγα που είναι η μεγαλύτερη βιομηχανία του νησιού. Σημαντικό ποσοστό των οχημάτων σε αυτό το δρόμο είναι βαρέως τύπου. Ο δρόμος μπροστά από το κτήριο είναι κατηφορικός και αυτά τα οχήματα με κατεύθυνση την Παροικία είναι φορτωμένα και η ορμή τους είναι πάρα πολύ μεγάλη.

Με το πέρας του μαθήματος τα παιδιά θα βγαίνουν σε αυτό το δρόμο!!!! Σε περίπτωση σεισμού/ φωτιάς τα παιδιά θα τρέξουν τρομαγμένα έξω από το ωδείο και μέσα στον επαρχιακό δρόμο, χωρίς πεζοδρόμια, διαβάσεις….Στο δρόμο αυτό έχουν γίνει οδικά ατυχήματα. Ενδεικτικά, από την καθημερινότητά μας γνωρίζουμε πως τον περασμένο μήνα μια νταλίκα της οποίας έφυγε ο κοτσαδόρος και τσούλησε ακυβέρνητη η ρεμούλκα έπεσε σε παρακείμενο του δρόμου τοιχίο γειτονικού ακινήτου από το κτήριο που προορίζεται για Ωδείο. Παλιότερα, λίγο πιο πάνω κτυπήθηκε και τραυματίστηκε σοβαρά δικυκλιστής από αυτοκίνητο. Ταυτόχρονα, στην κάθοδο από το ωδείο στην Παροικία βρίσκεται μια από τις πιο πολυσύχναστες διασταυρώσεις του νησιού (Νάουσας- Λευκών), με κακή ορατότητα κατά την κάθοδο, χωρίς διαβάσεις και πεζοδρόμια. Και εκεί έχουν γίνει και γίνονται πάρα πολλά τροχαία και με τραυματισμό ατόμων. Περισσότερα στοιχεία μπορείτε να ζητήσετε από το Α.Τ Πάρου για το θέμα αυτό. Τα παραπάνω στοιχεία θα έπρεπε να ληφθούν υπόψη πριν την έκδοση της όποιας άδειας
Δημοτικού Ωδείου και με γνώμονα την ασφάλεια των παιδιών μας, να απορριφθεί το συγκεκριμένο κτήριο.

Κλείνοντας να επιστήσουμε την προσοχή σας στο επισυναπτόμενο αίτημα μας προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου (Αρ. πρωτοκόλλου 8707/30-3-2013) και συγκεκριμένα στην νομική ισχύ της απόφασης συγκρότησης επιτροπής για την καταλληλότητα των κτηριακών εγκαταστάσεων καθώς υπάρχουν ενδείξεις πως η διαδικασία αδειοδότησης δεν είναι σύννομη.

Αιτούμαστε να ελεγχθούν τα παραπάνω και σε περίπτωση επιβεβαίωσης πώς η διαδικασία της μετεγκατάστασης του δημοτικού ωδείου που έχει βασιστεί στην υπ’αριθμό 21044/27-3-2015 συγκρότηση επιτροπής ελέγχου προϋποθέσεων καταλληλότητας κτηριακών εγκαταστάσεων Ιδιωτικού Μουσικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Δήμου Πάρου που θεωρούμε πως δεν είναι σε ισχύ να ακυρωθεί η μετεγκατάσταση και να ανακληθεί η σχετική απόφαση.
Σε περίπτωση δε δημοσίευσης σε ΦΕΚ στηριζόμενο στην εν λόγω απόφαση συγκρότησης επιτροπής καταλληλότητας που θεωρούμε πως δεν είναι σε ισχύ παρακαλούμε να γίνουν οι διαδικασίες για ακύρωση.
Πως μπορούμε να επιτρέψουμε την μετεγκατάσταση του ωδείου σε αυτό το χώρο!!! Ζητούμε να γίνει έλεγχος των παραπάνω παρατιθέμενων στοιχείων και να κινηθεί η όποια διαδικασία για σταματήσει αυτή η μετεγκατάσταση του Ωδείου για την ασφάλεια των Παιδιών μας.

Οι Υπογράφοντες Γονείς, ενήλικες σπουδαστές, και εκπαιδευτικό προσωπικό του Δημοτικού Ωδείου Πάρου

Αλιφιέρης Νικόλαος
Αλιφιέρη Εβίνα
Βασταρδής Ανδρέας
Βοσνάκη Αικατερίνη
Γεμελιάρης Γεώργιος
Σπανού Ευφροσύνη
Γκίκα Ευδοξία
Δημητρέλιας Σπύρος
Διακοσταυριανού Πάντιμη
Ζαμπουνίδης Ιωάννης
Ζαμπουνίδη Αναστασία
Ηλία Σοφία
Θαλασσινού Φανή
Θεοδωράκης Γεώργιος
Ιτσοδέλλη Γαρυφαλλιά
Καλαντζής Νίκος
Κανίρης Γιάννης
Κασιμάτη Μαρίνα
Κασιμάτης Γιάννης
Κοσκινά Βασιλική
Κοντοθεοδωρου Θοδωρής
Λεγαντή Μαργαρίτα
Λιανοπούλου Άννα
Λουζικιώτη Ηλέκτρα
Καψαμπέλη Παναγιώτα
Κωστοπούλου Θεοδώρα
Μαυρομμάτης Σπύρος
Μαυρίδου Άννα Αναστασία
Μπεζάυ Νίκος
Μπιζά Μαρουλία
Μπιρμπίλη Μαρία
Παναγάκη Μαριαλένα
Παπαδημητρίου Θεμιστοκλής
Παπαδόπουλος Βασίλης
Παπαϊωάννου Δέσποινα
Παπαϊωάννου Δήμητρα
Παπασταύρου Καλή
Παντελαίου Σταυρούλα
Περάκης Νίκος
Πιερτζοβανης Κωστας
Ραγκούσης Ιωάννης
Ρούσσου Μαρία
Σαμαλτανης Ηλίας
Σαρρής Νικόλαος
Σιλβέστρου Ιωάννα
Σφέτκου Μαρτσέλα
Στεφανιδάκη Λουίζα
Τσίβος Κωνσταντίνος
Τσιλιώρης Δημήτρης
Τσιλιγκίρη Στεργιανή
Φραντζής Γιάννης

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos