Πάρος – Μ. Παρασκευή: «Ω γλυκύ μου έαρ» - Αναπαραστάσεις του Θείου Δράματος και Περιφορά Επιταφίων σε Μάρμαρα και Παροικία (Βίντεο)

15 Απριλίου 2023 01:45

Σε κλίμα ευλαβούς κατάνυξης και συγκίνησης, ακολουθούμενη από πλήθος πιστών, έγινε η περιφορά του Επιταφίου στο χωριό των Μαρμάρων, το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής.

Κατά τη διάρκεια της Περιφοράς, οι πιστοί παρακολούθησαν τις περίφημες Αναπαραστάσεις του Θείου Δράματος, δηλαδή ολοζώντανες σκηνές από θρησκευτικά γεγονότα να παρουσιάζονται με θεατρικότητα από νέους και νέες του χωριού.

Σκηνές όπως η Προσευχή στο Όρος των Ελαιών, ο Μυστικός Δείπνος ή η Σταύρωση, αναπαραστάθηκαν μπρος στα μάτια των πιστών προκαλώντας ρίγη συγκίνησης και δέος.

Μια πολύ όμορφη στιγμή στο νησί, ήταν όταν αργά το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην Παροικία, συναντήθηκαν στον ανεμόμυλο στο λιμάνι οι Επιτάφιοι των εκκλησιών της Παναγίας Εκατονταπυλιανής, της Ζωοδόχου Πηγής και των Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Εκπληκτικά στολισμένοι, μετά την ξεχωριστή Περιφορά τους, υπό τα θρηνητικά εγκώμια της υμνογραφίας της θλιβερής ημέρας και προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικου, υψώθηκαν και οι τρείς δημιουργώντας μια πολύ όμορφη εικόνα της παριανής Μεγάλης Παρασκευής στην πρωτεύουσα του νησιού.

{https://www.youtube.com/watch?v=3rMZa_Dyabk}

perifora 02

perifora 03

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos