Πάρος – Νάουσα: Ξεκίνησε η υλοποίηση σημαντικού αναπτυξιακού έργου – Νέα «σελίδα» στο αλιευτικό και τουριστικό «τοπίο» της περιοχής (Βίντεο)

21 Απριλίου 2023 21:01

Ένα σημαντικό έργο πνοής το οποίο θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της Νάουσας αναφορικά με τον αλιευτικό και τουριστικό τομέα της, ξεκίνησε την Παρασκευή 21 Απριλίου να υλοποιείται.

Πρόκειται για το έργο επέκτασης το προσήνεμου βόρειου μόλου του Αλιευτικού Καταφυγίου κατά 83 μέτρα με φυσικούς ογκόλιθους, έργο το οποίο θα βελτιώσει τις συνθήκες προσέγγισης, αγκυροβολίας, πρόσδεσης και ελλιμενισμού αλιευτικών σκαφών, ενώ θα ενισχύσει παράλληλα τις συνθήκες ασφάλειας του Τουριστικού Καταφυγίου σκαφών στη Νάουσα, ενισχύοντας έτσι την ανάπτυξη του τουρισμού θαλάσσιας αναψυχής.

Το έργο είναι αναγκαίο για τη διασφάλιση συνθηκών προστασίας από τους κυματισμούς του βόρειου, βορειοδυτικού και δυτικού τομέα, δεδομένου ότι, από την κυματική διαταραχή που δημιουργείτο μέχρι σήμερα στην είσοδο της λιμενολεκάνης καθίσταντο προβληματική η προσέγγιση και ο ελλιμενισμός τόσο των αλιευτικών όσο και των τουριστικών σκαφών.

naoussa mpiga 02

Οι ενέργειες για τη δρομολόγηση του έργου, έγιναν από το Λιμενικό Ταμείο Πάρου – Αντιπάρου ενώ η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Πάρου ανέλαβε το τεχνικό μέρος του. Οι πόροι χρηματοδότησης προέρχονται από το ΕΣΠΑ.

Την Παρασκευή 21/4, ημέρα έναρξης των τεχνικών εργασιών, πλωτός γερανός πραγματοποίησε υποθαλάσσιες εκσκαφές υπό την επίβλεψη δύτη της Εφορείας Ενάλιων Αρχαιοτήτων.

Το έργο είναι τεράστιας σημασίας για την αναβάθμιση της ασφάλειας του Αλιευτικού Καταφυγίου της Νάουσας καθώς σε αυτό ελλιμενίζεται ένας από τους μεγαλύτερους αλιευτικούς στόλους των Κυκλάδων και του Αιγαίου.

Σπουδαίας σημασίας είναι επίσης και για την ανάπτυξη του τουρισμού θαλάσσιας αναψυχής. Με την ολοκλήρωσή του, θα εξασφαλίζονται απάνεμες συνθήκες προσέγγισης, πρόσδεσης και ελλιμενισμού σε τουριστικά σκάφη που επισκέπτονται την Νάουσα ή διαπλέουν το Αιγαίο αναζητώντας ένα ασφαλές, προφυλαγμένο από τον άνεμο, τα μελτέμια και τη θαλασσοταραχή λιμάνι, καθιστώντας έτσι τη Νάουσα ένα από τα πιο προστατευμένα λιμάνια του Αιγαίου.

{https://www.youtube.com/watch?v=isMhNlRmbi4}

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos