Πάρος: Κλιματολογική αστάθεια και υετός άνω του αναμενόμενου – Επιπτώσεις στις καλλιέργειες

06 Μαϊος 2023 19:47

Αστάθεια παρατηρείται στις καιρικές συνθήκες το τελευταίο διάστημα. Βρισκόμαστε στις αρχές του Μάη, ωστόσο τόσο ο απερχόμενος Απρίλιος όσο και οι πρώτες μέρες του τρέχοντος μήνα χαρακτηρίζονται από φαινόμενα νεφώσεων, ενισχυμένων ανέμων και βροχοπτώσεων.

Στην Πάρο, τις τρεις τελευταίες μέρες καταγράφηκε αξιοσημείωτος υετός, ασυνήθιστος για την εποχή.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 4/5 ο υετός έφθασε τα 8,2 χιλιοστά, την Παρασκευή 5/5 τα 13,2 και το Σάββατο 6/6 τα 0,2 χιλιοστά. Συνολικά δηλαδή 21,6 χιλιοστά καταγράφηκαν από το σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου στο νησί μέσα σε μόλις τρεις μέρες.

Βεβαίως η βροχή είναι καλοδεχούμενη αν λάβει κανείς μάλιστα υπόψη τα μεγάλα διαστήματα ανομβρίας από τα οποία μαστίζεται η Πάρος τα τελευταία ιδίως χρόνια. Ωστόσο, η βροχόπτωση μέσα στον μήνα Μάιο, έχει επιβλαβείς συνέπειες σε ορισμένες αγροτικές καλλιέργειες όπως επί παραδείγματι στην αμπελοκαλλιέργεια.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πάρου, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εφιστά αυτή την εποχή την προσοχή στους αμπελοκαλλιεργητές.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos