Πάρος - Πρόεδρος Συλλόγου Αλιέων Νάουσας: «Στροφή στον αλιευτικό τουρισμό λόγω αδιέξοδων προβλημάτων στην παραδοσιακή αλιεία…»

11 Μαϊος 2023 19:53

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αλιέων Νάουσας κ. Δημήτρη Σκιαδά, εντείνονται τα τελευταία χρόνια τα προβλήματα του αλιευτικού κλάδου στο νησί, χωρίς να διαφαίνεται στον ορίζοντα προσπάθεια για την επίλυσή τους.

Κατά τον κ. Σκιαδά, τόσο οι περιορισμοί που έχουν επιβληθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση αναφορικά με τα αλιευτικά σκάφη, όσο και η αύξηση των πληθυσμών των προστατευόμενων θαλάσσιων ειδών όπως χελώνες, δελφίνια και κυρίως φώκιες, τείνουν να οδηγήσουν σε βαθιά κρίση την παραδοσιακή αλιεία.

naoussa skiadas alieis 02

Τα οικονομικά προβλήματα που μαστίζουν αυτόν τον κλάδο της πρωτογενούς παραγωγής με την πάροδο του χρόνου μεγεθύνονται, καθώς, όπως μας τόνισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αλιέων Νάουσας, η επιτακτική αναζήτηση τροφής από αυξανόμενο αριθμό φωκιών ή δελφινιών, επιφέρει το σκίσιμο και την καταστροφή των αλιευτικών διχτυών και τη συνακόλουθη αρπαγή από τα θαλάσσια αυτά πλάσματα μεγάλου μέρους της ψαριάς των αλιέων. Προτού οδηγηθούν σε οικονομική απόγνωση και ο κλάδος σε αφανισμό, πολλοί είναι οι παριανοί επαγγελματίες αλιείς, οι οποίοι κατά τον κ. Σκιαδά, στρέφονται πλέον προς τον αλιευτικό τουρισμό.

Διαθέτοντας τα σκάφη τους και τον εξοπλισμό τους όχι πλέον για αλίευση, αλλά για θαλάσσια αναψυχή τουριστών, ξενάγηση και μύηση στην παραδοσιακή τέχνη της αλιείας έναντι αμοιβής, ετοιμάζονται να βρουν οικονομική διέξοδο σε αδιέξοδα προβλήματα που δεν φαίνεται να βρίσκουν λύση.

naoussa skiadas alieis 03

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos