Πάρος: Θλίψη στο νησί – Απεβίωσε ο Νικόλας Χ. Παντελαίος, αγαπητό, εξέχον μέλος της κοινωνίας των Λευκών

23 Μαϊος 2023 17:58

Θλίψη σκόρπισε στο νησί της Πάρου η είδηση του θανάτου του Νικόλα Χ. Παντελαίου, ενός πολύ αγαπητού και διακεκριμένου μέλους της κοινωνίας της Πάρου και των Λευκών.

Ο Νικόλας Παντελαίος γεννήθηκε και έζησε ολόκληρη τη ζωή του στις Λεύκες, ασκώντας το επάγγελμα του ράφτη. Αποτέλεσε άνθρωπο της δράσης, με έντονη παρουσία στα κοινά του τόπου του. Ζωντανή προσωπικότητα, με ενεργητικό πάντοτε ρόλο αρωγής προς τους συντοπίτες του Λευκιανούς, ταύτισε το βίο του με την ανιδιοτελή προσφορά και με πρωτοβουλίες που ενέπνευσαν και βελτίωσαν την κοινωνία μέσα στην οποία ζούσε.

Διετέλεσε Κοινοτάρχης, επίτροπος του Ι.Ν. Αγ. Τριάδας, υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Μ.Ε.Ε.Α.Σ. Υρία Λευκών και επί 22 χρόνια μέλος του Δ.Σ., πρωταγωνίστησε στη Λέσχη του Υρία, έγινε δωρητής του ανεμόμυλου, πρωτοστάτησε στην ανακαίνιση της Παναγίας στα Κελλιά, ήταν σκαπανέας, εμπνευστής και δωρητής του Λαογραφικού Μουσείου και για την άοκνη, μακρά προσφορά του, τιμήθηκε από το Σύλλογο Λευκιανών Αθήνας.

Άνθρωπος του καθήκοντος, της κοινωνικής αλληλεγγύης αλλά και του ήθους, εμφορείτο πάντοτε από ένα χαρισματικό, ακαταπόνητο πάθος προσπάθειας και έμπρακτης συμβολής στο βέλτιστο του τόπου του και των συμπολιτών του.

Η Πάρος, οι Λεύκες και οι Λευκιανοί, θα τον θυμούνται πάντοτε με πολλή αγάπη και ευγνωμοσύνη. Το καλοσυνάτο χαμόγελό του, το γέλιο και το χιούμορ με τα οποία αντιμετώπιζε τις όποιες δυσκολίες, θα μείνουν χαραγμένα στη μνήμη όλων.

Ο Νικόλας Παντελαίος με τη ζωή και το έργο του, αποτέλεσε φωτεινό φάρο ελπίδας και δημιουργικότητας και έτσι θα παραμείνει στις καρδιές μας.

Το psts.gr και οι συνεργάτες του εκφράζουν τα βαθιά, ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του εκλιπόντος.

pantelaios raftis01

pantelaios raftis02

pantelaios raftis03

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos