Προβλήματα δημόσιας υγείας και ασφάλειας στην περιοχή της Παροικίας Πάρου

31 Μαϊος 2023 01:53

Με το έγγραφο του Επάρχου Πάρου ( α.π. 1752/4.5.23 ) προς αρμόδιες υπηρεσίες, τέθηκε το πρόβλημα που έχουν δημιουργήσει και την φετινή περίοδο πλανόδιοι και ομάδες που κατασκηνώνουν σε δημόσιους χώρους του νησιού μας.

Στο σχετικό έγγραφο ο κ. Μπιζάς αναφέρει :« Εδώ και λίγες ημέρες, συγκροτημένες ομάδες ατόμων κατασκηνώνουν στον χώρο που βρίσκεται απέναντι από το Γυμνάσιο Πάρου, δίπλα στο Κτηνιατρείο, μέσα στο δημοτικό πάρκινγκ "Φυστικιές", δίπλα στα αρχαία ψηφιδωτά κ.α., μένοντας μέσα και έξω από αυτοκίνητα ή στήνοντας πρόχειρους καταυλισμούς, οι οποίοι δεν διαθέτουν τα απαραίτητα έργα υποδομής για την υγιεινή διαβίωση τους, όπως πόσιμο νερό, αποχέτευση, δοχεία συλλογής και μέσα αποκομιδής των απορριμμάτων και δυνατότητες ατομικής καθαριότητας.

Αυτή η αυθαίρετη κατάληψη των δημοτικών χώρων από τους πλανόδιους και η συσσώρευση μεγάλου αριθμού ατόμων, στους χώρους αυτούς χωρίς τις κατάλληλες υποδομές αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης εστιών μεταδοτικών νόσων.

Ο Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων Πάρου Αντιπάρου "Μαντώ Μαυρογένους" έστειλε σχετική επιστολή στις 15.6.22 προς όλα τα αρμόδια υπουργεία, αλλά δυστυχώς το ίδιο φαινόμενο φαίνεται ότι θα υπάρξει και την φετινή περίοδο, αν δεν παρθούν τα κατάλληλα μέτρα, και θα δημιουργήσει άσχημες εικόνες που προσβάλουν το νησί μας και τον πολιτισμό του στους χιλιάδες επισκέπτες μας.

Αναμένουμε τις ενέργειες σας ».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos