Πάρος: Πραγματοποιήθηκε εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ημερίδα για την Ανακύκλωση και την Κυκλική Οικονομία (Βίντεο)

03 Ιουνίου 2023 21:07

Ο πλανήτης εκπέμπει SOS. Η ένταξη φιλικών προς το περιβάλλον διαχειριστικών πρακτικών, οφείλει να γίνει από όλους μας μονόδρομος στην προσπάθεια να διασώσουμε την συνέχιση της ζωής σε κάθε μορφή της.

Βιώσιμη ανάπτυξη, αειφορία, ανακύκλωση και κυκλική οικονομία, δεν αποτελούν trendy έννοιες, αλλά ορθές και επιβεβλημένες, αναγκαίες πρακτικές που πρέπει να υιοθετηθούν από την καθημερινότητα έως τον κεντρικό κρατικό σχεδιασμό, αν θέλουμε να εξακολουθήσουμε να απολαμβάνουμε το αγαθό της ζωής ως πλάσματα της φύσης.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (4 Ιουνίου) και βασικές κατευθυντήριες γραμμές τις ανωτέρω σκέψεις, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Ιουνίου στην αίθουσα του Νηρέα στη Νάουσα, μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα την Ανακύκλωση και την Κυκλική Οικονομία.

anakiklossi 102

Ομιλητές ήταν επιστήμονες και εξειδικευμένοι εκπρόσωποι δικτύων και εταιρειών, ενώ παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μ. Κωβαίος, ο Έπαρχος Πάρου – Αντιπάρου κ. Κ. Μπιζάς, Αντιδήμαρχοι καθώς και ο καθηγητής του Ε.Μ.Π. και Πρόεδρος του Πάρκου Πάρου κ. Ανδρέας Ανδρεόπουλος που ήταν και ο συντονιστής της συζήτησης.

{https://youtu.be/WV5zF42XUxw}

Ακούστηκαν εξαιρετικά εμπεριστατωμένες απόψεις και θέσεις για το ζήτημα της Ανακύκλωσης και της Κυκλικής Οικονομίας πάνω σε ποικίλους τομείς διαχείρισης απορριμμάτων και αποβλήτων, και προτάθηκαν συνοπτικά ορθές μέθοδοι προσαρμογής σε μια νέα εποχή στην οποία η φιλικότητα προς το περιβάλλον αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα.

Με καθημερινές αλλαγές, από το επίπεδο του πολίτη έως εκείνο των Δήμων, των Περιφερειών και της πολιτείας, η προστασία του περιβάλλοντος μπορεί να γίνει πράξη απτή και καθημερινή, αλλάζοντας την ρότα της καταστροφής προς την οποία δυστυχώς οδεύει η φύση. Υπάρχουν ήδη επεξεργασμένοι, ορθοί τρόποι αντιστροφής της κατάστασης οι οποίοι προτάθηκαν από τους ομιλητές - ειδικούς, μεγάλο ρόλο όμως παίζει και η ένταξη στη ζωή μας του σκεπτικού της ανεπτυγμένης περιβαλλοντικής συνείδησης.

Εκ μέρος του Δήμου, ο Αντιδήμαρχος κ. Α. Σάμιος, ευχαρίστησε στο τέλος της ημερίδας τους εξαιρετικούς συμμετέχοντες αλλά και τον κόσμο που παραβρέθηκε για να ακούσει διά ζώσης από τα χείλη ειδικών, τεκμηριωμένες θέσεις που αφορούν στην Ανακύκλωση και στην Κυκλική Οικονομία που πρέπει να γίνουν τρόπος ζωής από όλους μας.

anakiklossi 103

anakiklossi 104

anakiklossi 105

anakiklossi 106

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos