Πάρος – Νάουσα: Προχωρούν οι εργασίες υλοποίησης σημαντικού αναπτυξιακού έργο στο λιμάνι – Νέα εποχή στο αλιευτικό και τουριστικό «τοπίο» της περιοχής (Βίντεο)

08 Ιουνίου 2023 15:53

Προχωρούν με ταχείς ρυθμούς οι τεχνικές εργασίες υλοποίησης ενός σπουδαίου αναπτυξιακού έργου στο λιμάνι της Νάουσας.

Πρόκειται για ένα έργο που ξεκίνησε να υλοποιείται στις 21 Απριλίου και αφορά στην επέκταση του προσήνεμου μόλου του Αλιευτικού Καταφυγίου κατά 83 μέτρα με φυσικούς ογκόλιθους.

Το έργο, θα βελτιώσει τις συνθήκες προσέγγισης, αγκυροβολίας, πρόσδεσης και ελλιμενισμού των αλιευτικών σκαφών ενώ παράλληλα θα ενισχύσει τις συνθήκες ασφάλειας του Τουριστικού Καταφυγίου σκαφών, προωθώντας έτσι την ανάπτυξη του τουρισμού θαλάσσιας αναψυχής στη Νάουσα.

Το έργο ήταν αναγκαίο για τη διασφάλιση συνθηκών προστασίας από τους κυματισμούς του βόρειου, βορειοδυτικού και δυτικού τομέα, δεδομένου ότι, από την κυματική διαταραχή που δημιουργείτο μέχρι σήμερα στην είσοδο της λιμενολεκάνης καθίστατο προβληματική η προσέγγιση και ο ελλιμενισμός τόσο των αλιευτικών όσο και των τουριστικών σκαφών.

Οι ενέργειες για τη δρομολόγηση του έργου έγιναν από το Λιμενικό Ταμείο Πάρου – Αντιπάρου ενώ η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Πάρου ανέλαβε το τεχνικό μέρος του. Οι πόροι χρηματοδότησής του προέρχονται από το ΕΣΠΑ.

Το έργο είναι τεράστιας σημασίας για την αναβάθμιση της ασφάλειας του Αλιευτικού Καταφυγίου της Νάουσας καθώς σε αυτό ελλιμενίζεται ένας από τους μεγαλύτερους αλιευτικούς στόλους του Αιγαίου.

Σπουδαίας σημασίας είναι επίσης και για την ανάπτυξη του τουρισμού θαλάσσιας αναψυχής. Με την ολοκλήρωσή του, θα εξασφαλίζονται απάνεμες συνθήκες προσέγγισης και ελλιμενισμού σε τουριστικά σκάφη που επισκέπτονται τη Νάουσα ή διαπλέουν το Αιγαίο αναζητώντας ένα ασφαλές, προφυλαγμένο από τον άνεμο, τα μελτέμια και τη θαλασσοταραχή λιμάνι, καθιστώντας έτσι τη Νάουσα ένα από τα πιο προστατευμένα λιμάνι στο Αιγαίο.

{https://youtu.be/zlebwjbx27M}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos