Πάρος: Με… αεροπλάνα και βαπόρια κανονική «απόβαση» στο νησί το Μάιο – Συντριπτική αύξηση της κίνησης συγκριτικά με πέρσι!

10 Ιουνίου 2023 19:43

Ο Μάιος μας… έφτασε, ο Μάιος έφυγε, αλλά στο νησί της Πάρου ο φετινός ήταν διαφορετικός από όλους τους προηγούμενους!

Και αυτό γιατί ήταν «καλοκαιρινός» όχι τόσο από πλευράς καιρικών συνθηκών, αλλά πολύ περισσότερο από πλευράς αφιχθείσας κίνησης τουριστών.

Ρεκόρ κατέγραψαν τα στοιχεία του Κρατικού Αερολιμένα Πάρου αλλά και του Λιμεναρχείου αναφορικά με τις αφίξεις! Με… αεροπλάνα και βαπόρια ήρθαν στο νησί ούτε λίγο, ούτε πολύ 76.611 τουρίστες, οι 61.192 ακτοπλοϊκώς και οι 15.419 αεροπορικώς. Κατά τον αντίστοιχο περσινό τελευταίο ανοιξιάτικο μήνα είχαν αφιχθεί και με τα δύο μέσα 59.589 τουρίστες, οι 46.495 με πλοίο και οι 13.094 με αεροπλάνο.

Η αύξηση στη φετινή μαγιάτικη τουριστική κίνηση άγγιξε ποσοστιαία το 28,5%! Ένα ποσοστό πολύ αισιόδοξο που υπερβαίνει κατά πολύ τον μέσο όρο αύξησης της τουριστικής κίνησης στην Ελληνική επικράτεια!

Το καλοκαιράκι μπήκε λοιπόν «νωρίς» και δυναμικά στη ζωή της Πάρου, με τη σεζόν να ανοίγει αυλαία ήδη από το Μάιο και τις διαφαινόμενες ανοδικές τάσεις τουριστικής πύκνωσης όσο ο καιρός βελτιώνεται, να γίνονται πια σαφώς ορατές. Εισερχόμαστε πλέον οσονούπω στο κυρίως «πιάτο» της θερινής περιόδου διακοπών για τους περισσότερους και μάλλον η μαγιάτικη «απόβαση» σε λίγο θα θυμίζει «ορεκτικό» μιας γεύσης από τη high season που έπεται!

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos