Πάρος: Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Μαράθι εκδήλωση για τα Αρχαία Λατομεία

28 Ιουλίου 2023 17:19

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το απόγευμα της Πέμπτης 27 Ιουλίου, εκδήλωση με θέμα τα Αρχαία Λατομεία της Πάρου.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο πρώην Δημοτικό Σχολείο στο Μαράθι υπό τη διοργάνωση της ΑΜΚΕ «Πάρκο Αρχαίων Λατομείων Μαρμάρου Πάρου» με αφορμή τον ένα χρόνο λειτουργίας της.
Παραβρέθηκαν φίλοι των Αρχαίων Λατομείων και εκπρόσωποι παριανών σωματείων που πρωτοστάτησαν στην ίδρυση της ΑΜΚΕ και παρουσιάστηκε το έργο που η ΑΜΚΕ έχει πραγματοποιήσει στον ένα χρόνο ύπαρξής της.
Ανταλλάχθηκαν απόψεις για τη στρατηγική και τις δράσεις που απαιτούνται ώστε να ξεπεραστούν τα εμπόδια που παραμένουν, με σκοπό να εξελιχθεί ο αρχαιολογικός χώρος στο Μαράθι σε ένα αρχαιολογικό πολιτιστικό πάρκο αντάξιο της παγκόσμιας αξίας του μοναδικού μνημείου των Αρχαίων Λατομείων.
Η εκδήλωση περιελάμβανε ομιλία εκπροσώπου της Υπηρεσίας Νεώτερων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού καθώς και συζήτηση για καίρια θέματα και τις προτεραιότητες της ΑΜΚΕ τους επόμενους 12 μήνες.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με μουσικό καλωσόρισμα από τους Βασίλη Ρακόπουλο και Marc Buronfosse και έκλεισε με μπουφέ και ποτό.

amke latomeia 02

amke latomeia 03

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos