Κυκλάδες – Πάρος: Συλλήψεις για αυθαιρεσίες στη χρήση αιγιαλού

09 Αυγούστου 2023 16:07

Στο πλαίσιο εντατικών έλεγχων που πραγματοποιούνται από τις Αστυνομικές Υπηρεσίες του Νοτίου Αιγαίου για την τήρηση της νομοθεσίας που αφορά στη χρήση αιγιαλού, χθες (8 Αυγούστου  2023) σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα συνελήφθησαν από κλιμάκια ελέγχων πέντε άτομα, ως  ιδιοκτήτες/υπεύθυνοι καταστημάτων, για τους οποίους διαπιστώθηκε ότι παραβίαζαν τις ισχύουσες διατάξεις.

Συγκεκριμένα, οι διαπιστωθείσες παραβάσεις αφορούσαν στην κατάληψη αιγιαλού με ομπρελοκαθίσματα χωρίς άδεια από την αρμόδια Αρχή, υπέρβαση άδειας μέσω κατάληψης επιπλέον χώρου από τον παραχωρηθέντα και παρεμπόδιση πρόσβασης στη θάλασσα μέσω τοποθέτησης ομπρελοκαθίσματων σε απόσταση μικρότερη των 5μ. από την ακτογραμμή.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

Στη Σύρο:

•    δύο ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος οι οποίοι είχαν τοποθετήσει, κατά περίπτωση, από 3 σετ ομπρελοκαθισμάτων σε απόσταση μικρότερη των 5μ. από την ακτογραμμή εμποδίζοντας με αυτό τον τρόπο την ελεύθερη πρόσβαση του κοινού στη θάλασσα.

Στην Πάρο:

•    προσωρινά υπεύθυνος καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος που είχε τοποθετήσει σετ ομπρελοκαθισμάτων σε χώρο 413 τ.μ.  στερούμενος σχετικής αδείας και σε απόσταση μικρότερη των 5μ. από την ακτογραμμή εμποδίζοντας με αυτό τον τρόπο την ελεύθερη πρόσβαση του κοινού στη θάλασσα,
•    προσωρινά υπεύθυνος καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος που είχε τοποθετήσει σετ ομπρελοκαθισμάτων σε χώρο 897 τ.μ.  στερούμενος σχετικής αδείας.

Στην Κάρπαθο:

•    ιδιοκτήτης επιχείρησης ο οποίος έκανε χρήση αιγιαλού και είχε τοποθετήσει σετ ομπρελοκαθισμάτων σε χώρο 364 τ.μ. καθ’ υπέρβαση της σχετικής άδειας.

Σε όλες τις περιπτώσεις ενημερώνονται οι συναρμόδιες Υπηρεσίες για τις δικές τους περαιτέρω ενέργειες.

Οι στοχευμένοι έλεγχοι για την τήρηση της νομιμότητας σε παραλίες-αιγιαλούς, θα συνεχιστούν.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos