Πάρος: Πραγματοποιήθηκε Ημερίδα με θέμα την αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης –Στόχος η προστασία του νησιού (Βίντεο)

18 Σεπτεμβρίου 2023 15:56

Ο Ναυτικός Όμιλος Πάρου σε συνεργασία με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πάρου – Αντιπάρου και την εταιρεία Optiras που δραστηριοποιείται στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, συνδιοργάνωσαν Ημερίδα με θέμα «Αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης».

Στην Ημερίδα η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Πάρου στα Λιβάδια Παροικίας, παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Πάρου – Αντιπάρου κ. Σταύρος Καραχάλιος, ο Λιμενάρχης Πάρου κ. Μαρνίκας, ο Πρόεδρος του Ν.Ο.Π. κ. Ηλίας Κουντρομιχάλης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Λιμενικού Σώματος Κυκλάδων κ. Χρήστος Καστάνης και εκπρόσωπος της εταιρείας Optiras κ. Ματθαίος Σαλίβερος.

Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εκπαίδευσης μελών του Ν.Ο.Π. στην αντιμετώπιση θαλάσσιας ρύπανσης εν τη γενέσει της, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αρχικά έως την ανάληψη κύριας δράσης από εξειδικευμένα συνεργεία.

Ο θαλάσσιος τομέας ευθύνης του Ν.Ο.Π. για άμεση δράση θα περιλαμβάνει τον όρμο της Παροικίας και το στενό Πάρου Αντιπάρου. Η δράση σε περιστατικό ρύπανσης είναι εθελοντική και θα συμμετάσχουν μέλη του Δ.Σ., αθλητές και μέλη του Ομίλου, με τη χρήση πλωτών και χερσαίων μέσων, πάντα υπό τις οδηγίες της Λιμενικής Αρχής.

Η εν λόγω πρωτοβουλία της Ημερίδας, εντάσσεται σε ένα ευρύτερο σχέδιο προστασίας του περιβάλλοντος της Πάρου από τυχόν ρύπανση και διασφάλισης των συμφερόντων των πολιτών της τοπικής κοινωνίας. Στόχος επίσης είναι να ενισχυθεί η ασφάλεια, να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος εξάπλωσης τυχόν πετρελαιοκηλίδας, να προστατευθούν οι παράκτιες περιοχές αλλά και να επιταχυνθεί η επιστροφή του περιβάλλοντος στην αρχική του μορφή με απορρύπανση.

{https://www.youtube.com/watch?v=TAY5NwjbSB8}

nop ripansi 102

nop ripansi 103

nop ripansi 104

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos