Πάρος: Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία άσκηση αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης στο νησί (Βίντεο)

22 Σεπτεμβρίου 2023 15:55

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πάρου-Αντιπάρου με γνώμονα την ετοιμότητα για την αντιμετώπιση περιστατικών θαλάσσιας ρύπανσης αλλά και την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος προέβη για ακόμα μια χρονιά στην εκτέλεση άσκησης

αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης.Η άσκηση πραγματοποιήθηκε το διήμερο 17 και 18 Σεπτεμβρίου από την ανάδοχο εταιρία Optiras Hellas  ΕΠΕ, σε συνεργασία με τη Λιμενική Αρχή Πάρου, το ΝαυτικόΌμιλο Πάρου και στελεχών του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου. 

Η θεωρητική εκπαίδευση της άσκησης φιλοξενήθηκε από το Ναυτικό Όμιλο Πάρου στο χώρο του Ομίλουκαι την οποία παρακολούθησαν τόσο τα στελέχη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείουκαι της Λιμενικής Αρχής όσο και τα μέλη του Ναυτικού Ομίλου. Κατά τη διάρκεια της θεωρητικής εκπαίδευσης, αναλύθηκαν πιθανές αιτίες Ρύπανσης, ο εξοπλισμός και η λειτουργία του καθώς και οι πιθανοί τρόποι αντιμετώπισης ενός περιστατικού, ενώ ακολούθησε διαλογική συζήτηση οπού επιλύθηκαν απορίες.

Ιδιαίτερη τιμή για τον φορέα μας κατά τη διάρκεια τόσο της θεωρητικής όσο και της πρακτικής εκπαίδευσης ήταν η παρουσία του Αρχιπλοίαρχου Λ.Σ. κ. Καστάνη Χρήστου, Διοικητή 6ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και του Αντιπλοίαρχου Λ.Σ. κ. Μαρνίκα Κωνσταντίνου Λιμενάρχη Πάρου, στους οποίους αναλύθηκαν όλες οι πρακτικές που ακολουθεί το Δ.Λ.Τ. Πάρου – Αντιπάρου σε περίπτωση αντιμετώπισης ενός περιστατικού θαλάσσιας ρύπανσης.

Για ακόμα μια χρονιά η Άσκηση Αντιμετώπισης Θαλάσσιας Ρύπανσης εκτελέστηκε με επιτυχία από όλους τους εμπλεκομένους. 

{https://www.youtube.com/watch?v=dQodoz4Fnjg}

{https://www.youtube.com/watch?v=TAY5NwjbSB8}

DJI 0434

dimoskopissi banner

hfgg

IMG 00002

IMG 00003

IMG 00004

DSC 4403

DSC 4428

IMG 00005

IMG 0038

IMG 0289

IMG 0311

IMG 0405

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos