Κυκλάδες – Πάρος: «Καταφθάνουν» θυελλώδεις άνεμοι – Ακολουθεί «βουτιά» της θερμοκρασίας

04 Ιανουαρίου 2024 20:49

Αλλαγή θα παρουσιαστεί στο καιρικό σκηνικό των Κυκλάδων κατά τις προσεχείς μέρες, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής μετεωρολογικές προγνώσεις.

Προ των πυλών, βρίσκονται θυελλώδεις νότιοι άνεμοι οι οποίοι από το Σάββατο 6/1 το βράδυ θα ενισχυθούν και θα στραφούν από νότιους – νοτιοανατολικούς σε νότιους – νοτιοδυτικούς με εντάσεις που θα αγγίξουν τα 9 μποφόρ!

Από τα ξημερώματα της Κυριακής τώρα 7/1, προβλέπονται στα νησιά ασθενείς καταιγίδες ενώ η συννεφιά και ο βροχερός καιρός θα διατηρηθούν με μικρότερης έντασης φαινόμενα ολόκληρη την ημέρα, καθώς και τη Δευτέρα και την Τρίτη 9/1.

Η θερμοκρασία από το Σάββατο μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης θα διατηρηθεί λόγω των νοτιάδων σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, και η μέγιστη θα φθάνει τους 18 βαθμούς κελσίου.

Μικρή εξασθένιση της έντασης των νοτίων ανέμων αναμένεται από το απόγευμα της Δευτέρας 8/1. Ωστόσο, αυτή δεν θα κρατήσει για πολύ καθώς από την Τρίτη το βράδυ οι άνεμοι ενισχύονται ξανά και στρέφονται σε βόρειους – βορειοανατολικούς που θα πνέουν με ένταση 7 – 8 μποφόρ.

Οι δυνατοί βοριάδες θα ρίξουν τον υδράργυρο κατά 5 – 6 βαθμούς και το κρύο θα κάνει αισθητή την παρουσία του. Περαιτέρω «βουτιά» της θερμοκρασίας προβλέπεται για την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα μέχρι το τέλος περίπου της εβδομάδας.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos