Πάρος: Δυναμικά στο χάρτη της Μεσογειακής κρουαζιέρας – 24.015 τουρίστες αποβιβάστηκαν στο νησί το 2023

07 Ιανουαρίου 2024 17:34

Δυναμικά εξελισσόμενη τροχιά, φαίνεται να διαγράφει η Πάρος ως νησί – προορισμός για κρουαζιερόπλοια.

Η Πάρος, εντάσσεται στα λιμάνια της Μεσογειακής κρουαζιέρας η οποία τα τελευταία χρόνια, ειδικά μετά την πανδημία, γνωρίζει άνοδο. Πολιτισμός και αρχαιότητες, δαντελωτές ακτές, ενδιαφέρουσα γαστρονομία, άπλετος ήλιος και μοναδικό φυσικό περιβάλλον, συνθέτουν το πανόραμα ενός ταξιδιού στη Μεσόγειο το οποίο «ψηφίζουν» όλο και περισσότεροι Βορειοευρωπαίοι και Αμερικανοί τουρίστες.

Ο τουρισμός θαλάσσια αναψυχής, κερδίζει έδαφος και για την Πάρο, νησί το οποίο εσχάτως είδε μεγάλο αριθμό κρουαζιερόπλοιων να το προσεγγίζει. Μέσα στο 2023, 54 κρουαζιερόπλοια αφίχθησαν στο νησί, αποβιβάζοντας 24.015 τουρίστες!

Κάποια από αυτά τα γκρουπ, δημιούργησαν ζωηρή κίνηση, εξυπηρετήθηκαν από τοπικά καταστήματα ενοικίασης οχημάτων και εστίασης, προκαλώντας ευρύτερα μια αναζωογόνηση στην αγορά του νησιού. Πλοία τύπου yacht, ιστιοφόρα, συμβατικά, πολυτελή, με σύγχρονες ανέσεις και δυνατότητες ποικίλης διασκέδασης, μετέφεραν κυρίως τουρίστες υψηλών βαλαντίων. Αφίχθησαν στην Πάρο μέσα σε διάστημα 6 μηνών, από την άνοιξη μέχρι το φθινόπωρο του 2023.

Το όφελος  για το νησί, δεν ήταν μόνο η κίνηση που δημιούργησαν στην αγορά του, αλλά και η ζωντανή εμπειρία που απέκτησαν οι τουρίστες από τις ομορφιές και τα σημεία ενδιαφέροντος στα οποία ξεναγήθηκαν. Σύμφωνα με διεθνείς έρευνες, ένα μεγάλο μέρος των τουριστών κρουαζιέρας, επισκέπτεται ξανά τους προορισμούς – σταθμούς του ταξιδιού του με κρουαζιερόπλοιο, αυτή τη φορά ανεξάρτητα, θέλοντας να κάνει πλέον διακοπές εκεί.

Με βάση λοιπόν την έρευνα, οι ωφέλειες από τον τουρισμό αυτού του είδους είναι πολλαπλές και μακροπρόθεσμες, με μεγαλύτερη την προβολή του νησιού σε ένα τουριστικό κοινό υψηλού budget το οποίο γίνεται ζωντανή διαφήμιση του τόπου και επανέρχεται σε αυτόν, με σκοπό να τον γνωρίσει καλύτερα αφού έχει πάρει μια «γεύση» του από την κρουαζιέρα.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos