Αθλητικές υποδομές. Αποτελέσματα στη Μάρπησσα, αγωνία στην Παροικία, στασιμότητα στη Νάουσα

12 Ιανουαρίου 2024 14:39

Ορατός διά γυμνού οφθαλμού είναι ο αθλητικός οργασμός που προέκυψε από τη λειτουργία της Αίθουσας Πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού σχολείου στη Μάρπησσα.

Νέοι από όλο το νησί έχουν βρει κανονικές συνθήκες άθλησης στο κλειστό, με αποτέλεσμα να γίνεται πιο ελκυστική η ενασχόληση τους.

Η ομάδα της περιοχής ο Μαρπησσαϊκός, είχε πρώτος την ευκαιρία να επενδύσει στη νέα κατάσταση και τα καταφέρνει.

Η αγάπη των ανθρώπων για τον τόπο τους έχει βοηθήσει στο να υπάρχει μία διοίκηση με όραμα, που διατηρεί το δέσιμο του συλλόγου με την τοπική κοινωνία και απόδειξη η πολυάριθμη παρουσία στους αγώνες.

Στο αγωνιστικό κομμάτι η παρουσία του διδύμου Μουρογιάννη – Καζακίδη έχει δώσει μεγαλύτερη ποιότητα στις προπονήσεις, ενώ η συνεργασία με τον Πλοηγό Αντιπάρου έχει εμπλουτίσει το ρόστερ.

Τα τμήματα μπάσκετ του συλλόγου είτε πρωταγωνιστούν είτε είναι ανταγωνιστικά με αξιοπρεπείς παρουσίες. Στις δε μικρές ηλικίες υπάρχει άφθονο ταλέντο και η καλή παρουσία του Μαρπησσαικού τα επόμενα χρόνια φαίνεται εγγυημένη.

Το πιο σημαντικό είναι πως όλο και περισσότερα παιδιά έρχονται στο σύλλογο και τον αναδεικνύουν σαν μία αθλητική κυψέλη για το νησί.

Βλέποντας την ευχάριστη αυτή κατάσταση βέβαια ανεβαίνει η αγωνία για την πορεία των αθλητικών έργων που είναι προγραμματισμένα στο νησί.

Το κλειστό στο Ζευλάκι της Παροικίας, το ποδοσφαιρικό γήπεδο στη Μάρπησσα και οι εγκαταστάσεις στη Νάουσα, που τείνουν να γίνουν το Παριανό «Γεφύρι της ‘Αρτας»

Το πρώτο θα δώσει μεγάλη ανάπτυξη στην πρωτεύουσα του νησιού, όπου ήδη υπάρχουν οι υποδομές στον ΑΟ Πάρου.

Το σωματείο της Παροικιάς ανταπεξέρχεται στον Γολγοθά των μετακινήσεων στη Μάρπησσα για προπονήσεις και αγώνες και καταφέρνει να παρουσιάζεται στα πρωταθλήματα Κυκλάδων με αξιώσεις, ενώ έχει στην αγκαλιά του πολλά παιδιά σε διαφορετικά αθλήματα.

Η έκρηξη που θα ακολουθήσει μετά τη λειτουργία του κλειστού θα είναι τεράστια και μετά τον Μαρπησσαϊκό θα δημιουργηθεί ένας δεύτερος αθλητικός πόλος.

Επίσης υπάρχει και το βόλει που έχει μείνει πίσω και μόνο ο Νηρέας στη Νάουσα έχει συγκροτημένα τμήματα.

Ο Νηρέας που δεν έχει σταματήσει να δραστηριοποιείται αθλητικά και περιμένει κάποια στιγμή να γίνει μία ουσιαστική παρέμβαση και να δημιουργηθεί ένα αθλητικό κέντρο με προδιαγραφές.

Τέλος καθυστέρηση υπάρχει στη κατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου στη Μάρπησσα, αν και οι πληροφορίες αναφέρουν πως είναι δρομολογημένο και είναι θέμα του εργολάβου για να ολοκληρωθούν οι εργασίες.

Το πότε θα τελειώσουν τα έργα θα καθορίσει και την επαναλειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος του Μαρπησσαικού για να συμμετάσχει στο ανδρικό πρωτάθλημα των Κυκλάδων.

Συμπερασματικά τα αποτελέσματα και η επίδραση από τότε που λειτουργεί η ΑΠΧ Μάρπησσας, οδηγούν στη μεγάλη σημασία της κατασκευής στο Ζευλάκι και οι λόγοι ασφαλώς δεν είναι μόνο αθλητικοί, αλλά κυρίως κοινωνικοί και αφορούν άμεσα τη νεολαία του νησιού μας.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos