Πάρος: Ομιλία στελεχών του Α.Τ. Πάρου σε μαθητές Λυκείου για τα τροχαία - Οι αριθμοί των θυμάτων σοκάρουν…

31 Ιανουαρίου 2024 21:21

Μια πολύ ενδιαφέρουσα και διαφωτιστική ομιλία, πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος Πάρου, στο Γενικό Λύκειο Παροικίας στην αίθουσα πολυγωνικό, όπου την παρακολούθησαν μαθητές της Α Λυκείου αλλά και καθηγητές.

Θέμα της, το πάντα φλέγον ζήτημα της πρόληψης των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων.

Καθώς η Ελληνική Αστυνομία και ειδικότερα το Α.Τ. Πάρου, δεν μπορούν να μείνουν απαθείς στο μεγαλύτερο ίσως πρόβλημα που εδώ και πολλά χρόνια έχει λάβει διαστάσεις κοινωνικής μάστιγας, για μια ακόμη φορά μίλησαν σε μαθητές με σκοπό την ενημέρωσή τους για το ζήτημα.

Αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στους αριθμούς, για να καταλάβει πόσο μεγάλη καταστροφή συντελείται καθημερινά στο εχθρικό περιβάλλον των ελληνικών δρόμων. Ένα περιβάλλον που μοιάζει μάλλον περισσότερο με εμπόλεμη ζώνη, γιατί μονάχα στους πολέμους πεθαίνουν καθημερινά τόσοι άνθρωποι.

Τα στοιχεία από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι συνταρακτικά, μα συνάμα αποτελούν τους αναμφισβήτητους δείκτες που αναδεικνύουν τη σοβαρότητα και το μέγεθος του προβλήματος.

Έχουμε λοιπόν τα εξής, 2022: νεκροί 635, βαριά τραυματίες εκ των οποίων πολλοί ανάπηροι παραπληγικοί ή τετραπληγικοί 636. Από αυτούς σημειώνεται ότι το 75% είναι άτομα ηλικίας κάτω των 39 ετών, δηλαδή νέοι άνθρωποι, ενεργοί, που βρίσκονται στην πιο δημιουργική ηλικία.

asy 79

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos