Επιτροπή τουριστικής ανάπτυξης και προβολής

10 Μαϊος 2011 17:47

Μετά από πρόσκληση που δέχτηκε από την εταιρία M.T.C. GROUP, ο Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων Αλυκής Πάρου και με την

συνεργασία της άτυπης Ένωσης Ενοικιαζομένων Δωματίων Πάρου Αντιπάρου και της Ένωσης ξενοδόχων Πάρου φιλοξενήθηκε από το Δήμο Πάρου ομάδα Ρώσων Δημοσιογράφων με σκοπό την προβολή του νησιού.

Πρόκειται για αντιπροσωπευτική ομάδα που καλύπτει τα σημαντικότερα Μέσα Ενημέρωσης της Ρωσίας και αποτελείται από εκπροσώπους τεσσάρων περιοδικών, ενός ραδιοφωνικού σταθμού, μιας εφημερίδας και ενός διαδικτυακού portal, οι οποίοι συνοδεύονταν από τον κο Τσώνο, υπεύθυνο marketing (marketing specialist) του Γραφείου ΕΟΤ Μόσχας, και παρέμειναν στο νησί μας από το πρωί του Σαββάτου 30 Απριλίου έως το πρωί της Κυριακής 1ης Μαίου.

Η ομάδα των Δημοσιογράφων έφτασε με ιδιωτικό αεροσκάφος από την Μήλο στο αεροδρόμιο της Πάρου το πρωί του Σαββάτου, φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο NARGES στην Αλυκή της Πάρου και ξεναγήθηκε από μέλη της τουριστικής επιτροπής με πούλμαν της εταιρείας του κου Α. Καρποδίνη «Ανεμόμυλος travel» .

Η ξενάγηση ξεκίνησε από τον Παραδοσιακό φούρνο της Αγκαιριάς, όπου τους έγινε επίδειξη του παραδοσιακού τρόπου αλέσματος σπόρων και παρασκευής του ψωμιού καθώς και γλυκισμάτων. Στην συνέχεια ξεναγήθηκαν στην Εκατονταπυλιανή αλλά και στον παραδοσιακό οικισμό και αγορά της Παροικίας καθώς και στο κάστρο. Εκεί δέχτηκαν συμβολικά δώρα από τα καταστήματα μέσω της κας Κ. Διπλού. Κατόπιν, περπάτησαν στο λιμανάκι της Νάουσας όπου τους προσφέρθηκαν κεράσματα, στα στενά σοκάκια, και κατέληξαν στην πλατεία του χωριού όπου κεράστηκαν παραδοσιακά γλυκίσματα από το ζαχαροπλαστείο του κ. Χαλοθώρη. Ακολούθησε μάθημα μαγειρικής και γευσιγνωσίας στο εστιατόριο «Margarita» στον Αμπελά. Νωρίς το απόγευμα πέρασαν από τα χωριά Μάρμαρα, Πρόδρομο, Μάρπησσα, Πίσω Λιβάδι, Δρυό και κατέληξαν για ξεκούραση στο ξενοδοχείο τους. Κατόπιν χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και πήγαν για φωτογράφηση στην Παροικία και την Νάουσα.

Το Βράδυ τους παρατέθηκε δείπνο με παραδοσιακές γεύσεις στην Ταβέρνα «Απόπλους» στην Παραλία της Αλυκής, όπου όλα τα εστιατόρια και οι ταβέρνες της περιοχής προσέφεραν τα καλύτερα πιάτα τους, έτσι ώστε να τους δοθεί η ευκαιρία να γευτούν το Παριανό φαγητό και το Παριανό κρασί. Η βραδιά έκλεισε με παραδοσιακή μουσική, τουμπάκι, τσαμπούνα και λαούτο από τους Γιώργο Χανιώτη και Γιώργο Νίκα. Στο δείπνο παρευρέθηκαν οι: Δήμαρχος Πάρου κος Βλαχογιάννης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου κος Κοντός, ο Αντιδήμαρχος κος Κουτσουράκης, η πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος της Τουριστικής επιτροπής κα Χανιώτη και κα Φυρογένη αντίστοιχα, O τουρ. Πράκτορας κος Δημ. Πετρόπουλος, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αγκαιριάς κος Κουταλίδης, η πρόεδρος του συλλόγου Ενοικιαζομένων δωματίων Αλυκής κα Τρίχα, ο διευθυντής του Κ.Ε.Τ.Α. Νοτίου Αιγαίου κος Καλώστος και ο πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου κος Α. Αλιπράντης.

Η συνεργασία όλων των φορέων, των συλλόγων αλλά και όλων των Παριανών έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα και οι φιλοξενούμενοι έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις και με την υπόσχεση ότι σύντομα θα επιστρέψουν στο νησί.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους επαγγελματίες, τους φορείς και τους συλλόγους που αναφέρθηκαν παραπάνω, που με χαρά βοήθησαν στην προσπάθεια αυτή. Κοινή διαπίστωση είναι ότι με καλή διάθεση και πνεύμα συνεργασίας μπορούμε να επιτύχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα.

Η πρόεδρος της Επιτροπής

Μαρία Χανιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos