Αποχέτευση και Εγκαταστάσεις

18 Μαϊος 2011 12:16

Επεξεργασίας Λυμάτων Αντιπάρου» με προϋπολογισμό 6,5 εκ. €.

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Φώτη Χατζημιχάλη εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013, το έργο «Αποχέτευση και Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων Αντιπάρου» με προϋπολογισμό 6,5 εκ. €.

Το έργο περιλαμβάνει τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων και βοθρολυμάτων, τους αγωγούς συλλογής και μεταφοράς λυμάτων συνολικού μήκους 8,2 χλμ., τρία αντλιοστάσια, δίκτυο απορροής ομβρίων συνολικού μήκους 2 χλμ., καθώς και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου στη θέση των εγκαταστάσεων.

Το έργο, το οποίο θα υλοποιηθεί από την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε., έχει πολύ μεγάλη σημασία, δεδομένου ότι ο οικισμός της Αντιπάρου δεν διαθέτει δίκτυο αποχέτευσης και η διάθεση των λυμάτων γίνεται σε ιδιωτικούς βόθρους. Η αποχέτευση σε βόθρους και η ανεξέλεγκτη διάθεση των βοθρολυμάτων στο έδαφος δημιουργούν περιβαλλοντική επιβάρυνση στο νησί, ενώ το πρόβλημα γίνεται ακόμη οξύτερο κατά τη θερινή περίοδο, λόγω της μεγάλης τουριστικής κίνησης.

Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos