Επίσκεψη του Σωματείου Ατόμων με προβλήματα όρασης Κυκλάδων «ΑΡΩΓΗ» στο ΓΕ.Λ.ΠΑΡΟΥ

02 Απριλίου 2024 17:02

Την Δευτέρα 01 Απριλίου, επισκέφθηκε το σχολείο μας το Σωματείο Ατόμων με προβλήματα όρασης Κυκλάδων «ΑΡΩΓΗ» που εδρεύει στην Σύρο με μέλη από την Σύρο, την Τήνο, την Πάρο, και την Νάξο.

Πραγματοποίησε ενημερωτική δράση προς τους μαθητές της Α΄ Λυκείου για θέματα που αφορούν στα άτομα με οπτική αναπηρία με σκοπό την συμπερίληψη των ατόμων αυτών, την ευαισθητοποίηση των ίδιων των μαθητών αλλά και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου καθώς και τη δημιουργία προσβάσιμων υποδομών.

Η Πρόεδρος και ιδρύτρια του Σωματείου «Αρωγή», κ. Άννα Μαρία Φώσκολου από την Τήνο, έχοντας ως αφετηρία το προσωπικό της βίωμα αναφέρθηκε στην καθημερινότητα και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με οπτική αναπηρία καθώς και στους τρόπους που μπορούν να διευκολύνουν την ζωή τους.

Στην συνέχεια οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες/ σταθμούς κι έγινε μια βιωματική βόλτα με το λευκό μπαστούνι στην αυλή του σχολείου.

Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας επέδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετείχαν ενεργά στην συζήτηση και στη δράση που ακολούθησε.

Ευχαριστούμε θερμά το Σωματείο «ΑΡΩΓΗ» για την ενημέρωση καθώς και την πρόεδρό του Άννα Μαρία Φώσκολου.

lykeio300

 

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos