Πάρος: Kαθαριότητα και δυσάρεστη εικόνα λόγω σκουπιδιών πάνε «χέρι – χέρι» στο νησί

04 Απριλίου 2024 22:24

Μεικτή είναι η κατάσταση που παρουσιάζει το νησί της Πάρου αναφορικά με την επιβάρυνση από τα απορρίμματα.

Σε μια αυτοψία της περιοχής από την Παροικία μέχρι τον Αμπελά μέσω του δρόμου των Καμαρών, θα διαπιστώσει κανείς ότι η καλή, καθαρή εικόνα αρκετών περιοχών, βαδίζει «χέρι – χέρι» με την επιβάρυνση άλλων από τα σκουπίδια.

Επί παραδείγματι, κατά μήκους του κεντρικού δρόμου που διέρχεται από τις Καμάρες από τη ΔΕΥΑΠ μέχρι τη στροφή προς Νάουσα, οι σκηνές που αντικρίζει κανείς είναι τουλάχιστον απογοητευτικές. Ξεχειλισμένοι κάδοι, «χωματερές» που έχουν στηθεί από ογκώδη αντικείμενα, βρωμιά και εστίες ζόφου.

Δρόμος Καμαρών Πέμπτη 04/04/24 - 18:00 (Σημείο 1)
skoupidia 401

Δρόμος Καμαρών Πέμπτη 04/04/24 - 18:00 (Σημείο 2)
skoupidia 402

Το ίδιο συμβαίνει και στο ποτάμι της Νάουσας, ένα «πολύπαθο» διαχρονικά σημείο από τον όγκο των απορριμμάτων που εναποτίθενται εκεί.

Αν αναλογιστεί κανείς ότι διανύουμε τις πρώτες μέρες του Απριλίου, βρισκόμαστε ένα μήνα πριν το Πάσχα, και οι επισκέπτες της Πάρου δεν έχουν μεταβεί στο νησί για να ανοίξουν τα εξοχικά τους, ούτε φυσικά το νησί κατακλύζεται ακόμα από τουρίστες, αντιλαμβάνεται ότι το θέμα της καθαριότητας στην Πάρο χρήζει βελτίωσης.

Δρόμος Καμαρών Πέμπτη 04/04/24 - 18:00 - (Σημείο 3)
skoupidia 403
skoupidia 404

Βεβαίως, η ευαισθητοποίηση των πολιτών είναι ύψιστης σημασίας ζήτημα καθώς θα πρέπει να τηρείται ο Κανονισμός Καθαριότητας του Δήμου και να μην γίνεται απόρριψη σκουπιδιών όπως – όπως και οπουδήποτε από ορισμένους. Σε διαφορετική περίπτωση το πρόβλημα με τα απορρίμματα θα παραμένει χρονίζον και άλυτο.

Η καθαριότητα είναι ζήτημα υγείας, ποιότητας ζωής, και πολιτισμού. Και ένας διεθνής τουριστικός προορισμός σαν την Πάρο θα πρέπει να αποτελεί κόσμημα τόσο για τον ντόπιο πληθυσμό όσο και για τους επισκέπτες του με κορωνίδα την καθαριότητά του.

Νάουσα Πέμπτη 04/04/24 18:00 - (Σημείο 4)

skoupidia 405

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos