Ποδηλατικός Γύρος Πάρου

07 Ιουνίου 2011 10:57

Με απόλυτη επιτυχία και τη συμμετοχή δεκάδων συμπολιτών μας στέφθηκε ο Ποδηλατικός Γύρος Πάρου που διεξήχθη την Κυριακή 5/6 στο πλαίσιο

των διήμερων εκδηλώσεων εορτασμού του νησιού για την Πάγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Η Πάρος, τιμώντας την παγκόσμια γιορτή περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, αφύπνισης και συμμετοχικής δραστηριοποίησης υπέρ της προστασίας και της ποιοτικής διαφύλαξης της περιβαλλοντικής μας κληρονομιάς, αφιέρωσε τον εορτασμό της στο ποδήλατο, το κατ΄ εξοχήν φιλικότερο προς το περιβάλλον μέσο αυτοκίνησης. Ο παλμός του ενθουσιασμού που έδινε τον τόνο στην ποδηλατοδρομία της Κυριακής, ήταν αποτέλεσμα μιας άρτιας οργανωτικής προετοιμασίας στην οποία πήραν μέρος εθελοντικά αρκετοί πολίτες του νησιού, χωρίς την προσφορά των οποίων δεν θα είχε καταστεί δυνατή η ασφαλής και επιτυχημένη ολοκλήρωση του ποδηλατικού αγώνα.

Πέρα από τις δεκάδες δηλώσεις συμμετοχής, στον ποδηλατικό γύρο συμμετείχαν τελικά 49 ποδηλάτες, 49 εθελοντές στις διασταυρώσεις, 16 αστυνομικοί ένα περιπολικό και δύο μοτοσυκλέτες της αστυνομίας, 8 λιμενικοί, 8 μέλη της ομάδας διάσωσης με το VAN, στο οποίο επέβαινε και γιατρός, 2 αυτοκίνητα Ι.Χ και 3 μοτοσυκλέτες. Ένα μέλος της ομάδας ακολούθησε το μικρό ποδηλατικό γύρο. Επίσης πολλοί ιδιώτες με τις μοτοσυκλέτες τους, 2 αυτοκίνητα με δυνατότητα μεταφοράς ποδηλάτων και ποδηλατών, ένα αυτοκίνητο τροφοδοσίας ποδηλατών.

Οι τρεις πρώτοι που τερμάτισαν στον γύρο των 68 χιλιομέτρων ήταν, 1ος ο Χρήστος Φραντζής - 2ος ο Κωνσταντίνος Τριπολιτσιώτης - 3ος ο Παναγιώτης Πετρόγιαννης.

Ο Ποδηλατικός Γύρος Πάρου που έγινε υπό άριστες καιρικές συνθήκες, αντάμειψε με χαρά και αισιόδοξη διάθεση τους συμμετέχοντες, τους εθελοντές αλλά και τους παραβρισκομένους οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα όμορφο θέαμα συλλογικής δράσης και αναψυχής που μετέδιδε το μήνυμα της προσπάθειας για μια φιλικότερη διαχείριση της φύσης υπέρ της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής όλων μας.



Φωτογραφίες: Σπύρος Τριτσιμπίδας - Spiros Tritsibidas

Σας οφείλουμε μια ειλικρινή συγγνώμη για την καθυστέρηση της παρουσίασης και τη μη άρτια ποιοτικά εικόνα στην συνέντευξη του κ. Γιώργου Αμυρά αλλά ο " δαίμων " της ηλεκτρονικής τεχνολογίας έκανε αναπάντεχα την εμφάνισή του στη συγκεκριμένη συνέντευξη. Ευχαριστούμε θερμά εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.

Πατήστε εδώ για να παρακολουθήσετε τη συνέντευξη με το Γιώργο Αμυρά.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos