Πάρος: Η φετινή ανομβρία έφερε πρώιμη ξηρασία – Το νερό καθίσταται ανεκτίμητο αγαθό στο νησί

13 Απριλίου 2024 14:45

Ο φετινός χειμώνας υπήρξε ο δεύτερος στη σειρά μετά τον περσινό, που γενικά στην Πάρο επικράτησαν συνθήκες ανομβρίας.

Τα πολύ χαμηλά χιλιοστά του υετού σε συνδυασμό με τον καιρό Μαρτίου και Απριλίου, που μοιάζει περισσότερο με καλοκαιρινό παρά με ανοιξιάτικο, επιβάρυναν ακόμη περισσότερο τις άνυδρες συνθήκες με αποτέλεσμα σε αρκετά σημεία του νησιού να παρατηρείται πρώιμη συγκομιδή αγροτικών προϊόντων που κανονικά δεν θα έπρεπε να είχαν ωριμάσει ακόμα.

Ωστόσο, πέρα από τον αφύσικα αναπάντεχο και πρώιμο χαρακτήρα της αγροτικής παραγωγής στο νησί, οι κλιματικές συνθήκες μας φέρνουν αντιμέτωπους και με μια άλλη οδυνηρή πραγματικότητα, καθώς επαπειλείται η επάρκεια του νερού.

Το νερό, αποτελεί αναντικατάστατη, ανεκτίμητη πηγή ζωής. Ειδικά στη φετινή συγκυρία, γίνεται περισσότερο πολύτιμο παρά ποτέ.

Οι πολίτες θα πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες της ΔΕΥΑΠ για τη μείωση της σπατάλης του με απλές κινήσεις και πρακτικές που θα πρέπει όλοι μας να εφαρμόσουμε στην καθημερινότητά μας ώστε να εξασφαλίσουμε την επάρκειά του για την κάλυψη των αναγκών μας στο νησί.

Ενόψει μάλιστα του καλοκαιριού και του πολλαπλασιασμού του πληθυσμού της Πάρου, η ανάγκη ορθής διαχείρισης είναι επιβεβλημένη και αδήριτη.  

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos