Πάρος: Διημερίδα για τη μετάβαση σε ένα βιώσιμο αναπτυξιακό πρότυπο πραγματοποιήθηκε στο νησί

14 Απριλίου 2024 20:25

Μια ενδιαφέρουσα διημερίδα, διοργανωμένη από την Ένωση Ξενοδόχων Πάρου – Αντιπάρου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αρχίλοχο, την ΔΕΥΑΠ, την Ομοσπονδία Παριανών Συλλόγων, τους Φίλους Πάρου – Αντιπάρου, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου, στο ΕΠΑΛ στην Παροικία.

Θέμα της, η διερεύνηση και η επεξεργασία προτάσεων για τις στρατηγικές που θα πρέπει να υιοθετηθούν στην Πάρο και στα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων, για την υλοποίηση μιας πιο μεθοδευμένης αναπτυξιακής πορείας με γνώμονα τα στοιχεία της ιδιαίτερης φυσιογνωμίας των νησιών.

Στη διημερίδα μίλησαν αρκετοί καταξιωμένοι ειδικοί επιστήμονες, στελέχη οργανισμών και οργάνων, εκπρόσωποι φορέων και αρχών, και οι συζητήσεις που διεξήχθησαν ήταν διερευνητικές ως προς τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που προκύπτουν στην πορεία για μια βιώσιμη εφεξής ανάπτυξη.

 Τα θέματα στα οποία οι ομιλητές αναφέρθηκαν ήταν ο υπερτουρισμός και η φέρουσα ικανότητα των νησιών, ο βιώσιμος τουρισμός, η αειφορία, η διαχείριση και ανάπτυξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, η διαχείριση των υδάτινων πόρων και η κυκλική οικονομία, ο πρωτογενής τομέας.

Ακούστηκαν εμπεριστατωμένες απόψεις που κατέτειναν στην ανάγκη για ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης στην Πάρο και στα νησιά και αναπτύχθηκαν διεξοδικά τα ειδικότερα θέματα που αφορούν στην έννοια της βιωσιμότητας.

Χρήσιμα συμπεράσματα εξάχθηκαν στο τέλος της διημερίδας για την ανάγκη υιοθέτησης μιας νέας στρατηγικής βιώσιμης πορείας, συμπεράσματα τα οποία θα ήταν ευχής έργον να τα δούμε να υλοποιούνται και να μην παραμείνουν μόνο στα πρακτικά του συνεδρίου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos