Η εφημερίδα Παριανή Γνώμη και

28 Ιουνίου 2011 02:03
η νεότερη ιστορία  Πάρου - Αντιπάρου
Φύλλο 20ο, Μάρτιος 1977

Σελίδα 1

Στην πρώτη σελίδα δημοσιεύεται κείμενο της Δήμητρας Σοφιανού για το 1821 και παραπλεύρως ανταπόκριση για την κατάσταση στο Βελέντζειο Ίδρυμα με τίτλο: Δραστηριοποιείται η διοίκηση του Βελεντζείου Ιδρύματος. Στην δημοσίευση αναφέρεται: «Μετά από εισήγηση του ειρηνοδίκη Κ. Παπαγεωργίου, προέδρου της Εφορείας του Ιδρύματος ακολούθησε συζήτηση με βασικά θέματα: 1) Να αντιμετωπιστεί από το Ίδρυμα το πρόβλημα της Υγείας στην Πάρο με την ίδρυση σύγχρονου υγειονομικού σταθμού. 2) Να δημιουργηθεί από το Ίδρυμα Πολιτιστικό Κέντρο και 3) Να περιληφθεί στους σκοπούς του Ιδρύματος η κοινωνική μέριμνα, πράγμα που θα ήταν και η αρχική ε-πιθυμία του δωρητή.

Στην ίδια σελίδα γίνεται αναφορά στις εκλογές του «Αρχίλοχου» (Έλαβαν ψήφους: Γκίκας Ιω. 58, Κατρής Ν. 42, Βαμβακάρη Μαρία 39, Λάβδας Σπ. 39, Τσαντάνης Φ. 37, Τσαγκλής κ. 31, Βαρθακούρης Ν. 29). Παρατίθενται επίσης κείμενα για τον αποκριά-τικο χορό του Συνδέσμου Μαρπησαίων και Αρχιλοχιτών στην Αθήνα και διαμαρτυρίες απ΄την Αγκαιριά για το δρόμο και για το λιμάνι της Αλυκής.

Σελίδα 2

-Δήμητρα Σοφιανού: Μαντώ Μαυρογένους : Η Ελληνίδα που τίμησε τη λευτεριά.

Σελίδα 3

-Χρίστος Γεωργούσης: Βελέντζειο: 14 χρόνια για το πρώτο βήμα.

-Η Γνώμη μας (Μόνιμη στήλη): Κείμενα για τον καθαρισμό και αποκατάσταση του αλσυλίου της Καταπολιανής και για το λόφο της αγίας Άννας. Αποχέτευση της Παροικιάς (Η Νομαρχία προγραμμάτισε για το 1977 σύνταξη μελέτης για την αποχέτευση της Παροικιάς). Απαραίτητη η συνεργασία των Παριανών συλλόγων της Αθήνας.

Σελίδα 4

-Τάσος Κοντόσταυλος: Οι Έλληνες εφοπλιστές απορρίπτουν τα αιτήματα της ΠΝΟ (Στήλη «Κοντά στους Ναυτικούς).

-Εβδομάδα Κυκλαδικού τραγουδιού απ' το Σύλλογο Κυκλαδιτών φοιτητών.

-Πέθανε ο Χάρης Γραμματικάκης (25 Φεβρουαρίου 1977) αγω-νιστής της Αντίστασης που συνδέθηκε με τη βάση της Αντιπάρου.

-Λειτουργεί το Κέντρο Επιμορφώσεως Παροικιάς.

Σελίδα 5

-Ο Δαμιανός Παυλάκης, πρόεδρος του Γαλακτοκομικού Συναι-τερισμού Αρχίλοχου, καταγγέλλει ως ελαττωματικό το έργο της απο-χέτευσης.

-Ο Γύρος των Κυκλάδων: Κινητοποιούνται οι Συριανοί για το Νεώριο. Αποχή μαθητών Λυκείου Νάξου ζητώντας από το λυκειάρχη να μην παρεμβαίνει στη λειτουργία των Μαθητικών Κοινοτήτων.

-Με αιτήματα οικονομικά και ασφαλιστικά κινητοποιούνται οι εργαζόμενοι στη χώρα μας.

Σελίδα 6

-Κουβεντούλες με τους μαθητές (Μόνιμη στήλη Χρ. Γεωργούση): Πώς είναι οι μαθητές.

-Προτάσεις για βιβλία λογοτεχνίας στα παιδιά του Γυμνασίου-Λυκείου.

-Κείμενο για την μεγάλη απεργία των καθηγητών.

Σελίδα 7

-Κώστας Αργουζής: Η Αγκαιριά, το Καμάρι, η Αλυκή και η παρεξήγηση («Αυτό το απλό αίτημα, την ασφαλτόστρωση του δρόμου διατύπωσαν οι κάτοικοι και βρήκαν κλειστές παντού τις πόρτες»). (μόνιμη στήλη του Κώστα Αργουζή).

-Δραστηριότητες Συλλόγων («Αρχίλοχος», Καμαριανών, Ναου-σαίων, Κυκλαδιτών φοιτητών, Λευκιανών).

Σελίδα 8

-Το πολιτικό μας σχόλιο (μόνιμη στήλη). Η αθώωση των κατη-γουρουμένων για το Πολυτεχνείο. Το παρακράτος και ο αντιτρομο-κρατικός αγώνας του λαού.

-Θεμελιώνεται ο ξενώνας των Λευκών.

-Αβέβαιη η τύχη του «Νάξος». Το «Έλλη» ξανάρχισε τα δρο-μολόγια.

-8 του Μάρτη: Διεθνής ημέρα της γυναίκας. Κείμενο της Δή-μητρας Σοφιανού.

-Λίγες μέρες μετά τη γέννα της απεβίωσε η Ανδρονίκη Κορτιά-νου, σύζυγος του Γραμματέα της Κοινότητας Άγγελου Κορτιάνου.

Νέοι της Πάρου: Παρακολουθείτε τις συνεδριάσεις των κοινο-τικών συμβουλίων. Θα είστε οι αυριανοί σύμβουλοι και πρόεδροι (Σε πλαίσιο).

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos