«Απόνερα» τακτικής Γενικής Συνέλευσης «Πάρκο Πάρου Α.Ε»

29 Ιουνίου 2011 10:32

Κατά την προχθεσινή τακτική Γενική Συνέλευση της 27η Ιουνίου, ημέρα Δευτέρα στην αίθουσα συνεδριάσεων 

του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Πάρου,η πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Πολιτιστικού Πάρκου Πάρου Αι - Γιάννης Δέτης Α.Ε  κ.

Ελισάβετ Παπαζώη εξέφρασε κάποια παράπονα για την Λιμενική Αρχή, όσον αφορά στην οριοθέτηση απόστασης λουομένων και μηχανοκίνητων ή μη πλωτών μέσων στον όρμο του Άη Γιάννη του Δέτη

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας στις 18-04-11 το Λιμεναρχείο Πάρου απάντησε σε επιστολή (30-03-11) του Περιβαλλοντικού Πολιτιστικού Πάρκου Πάρου Αι – Γιάννης Δέτης Α.Ε τα εξής:

α) Εντός του προσεχούς χρονικού διαστήματος, αναμένεται η λειτουργία, η επανενεργοποίηση του πλωτού περιπολικού της Υπηρεσίας μας, που επί του παρόντος ευρίσκεται σε ακινησία, για την εκτέλεση απαιτούμενων εργασιών επισκευής και το οποίο προτιθέμεθα – συνεκτιμώντας και τις λοιπές ανάγκες μας, που είναι ιδιαίτερα αυξημένες κατά την θερινή / τουριστική περίοδο – να έχει μια συστηματική και ουσιαστική (προληπτική – κατασταλτική) παρουσία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του κόλπου της Νάουσας.

β) Ύστερα από πρωτοβουλία μας, προ ολίγων ημερών πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το σύνολο των εκμισθωτών θαλασσίων μέσων αναψυχής Πάρου και Αντιπάρου, κατά την οποία επισημάνθηκαν οι επιταγές του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου και ειδικότερα οι πρόνοιες για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, το σεβασμό και την προστασία των λουομένων και του φυσικού περιβάλλοντος κ.λ.π, στα οποία, βεβαίως, θα αποδοθεί η δέουσα βαρύτητα κατά τη διάρκεια των σχετικών αστυνομικών ελέγχων, οι οποίοι θα διενεργούνται τόσο από θαλάσσης όσο και από ξηράς.

γ) Στην τελευταία συνεδρίαση (04-04-11) της Επιτροπής του άρθρου 35 του υπ΄αριθ. 20 Γενικού Κανονισμού Λιμένα (Φ.Ε.Κ Β΄444/1999), που ρυθμίζει συναφή ζητήματα, προτάθηκε και αποφασίστηκε ομόφωνα η απαγόρευση της αδειοδότησης δραστηριοτήτων εκμίσθωσης θαλασσίων μοτοποδηλάτων (jet – ski) στην περιοχή δικαιοδοσίας Λ/Χ Πάρου.

Στη συνέχεια σας παραθέτουμε τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί το Λιμεναρχείο Πάρου, πάλι σύμφωνα με πληροφορίες μας , το τελευταίο χρονικό διάστημα του Ιουνίου στην ευρύτερη περιοχή του κόλπου της Νάουσας και συγκεκριμένα στον όρμο του Αι Γιάννη του Δέτη.

1) Περιπολίες, συστηματικά, από ξηράς με το τζιπ και τη μοτοσυκλέτα του Λιμεναρχείου (σχεδόν καθημερινά).

2) Από 21/06, επανενεργοποιήθηκε το πλωτό περιπολικό, πραγματοποιεί ελέγχους – καιρού επιτρέποντος – με έμφαση στη συγκεκριμένη περιοχή για να διαπιστώνεται ότι τηρούνται οι κείμενες διατάξεις.

3) Στη συνεδρίαση της επιτροπής του άρθρου 35 του υπ' αριθ. 20 Γενικού Κανονισμού Λιμένα (Λιμεναρχείο – Δήμος – Περιφέρεια), προτάθηκε από το Λιμενάρχη και έγινε ομόφωνα αποδεκτό, να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα ασφάλειας (από τον εκμισθωτή) για την προστασία των λουομένων (πέραν αυτών που προβλέπονται ήδη στο υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο).

- Οριοθετήθηκε ευδιάκριτος δίαυλος, με πλωτούς σημαντήρες χρώματος κίτρινου, κωνικού σχήματος δεξιά και κυλινδρικού σχήματος αριστερά, όπως εισερχόμαστε στο δίαυλο από την ανοικτή θάλασσα.

- Τοποθετήθηκε ειδικό μπαλόνι – ναύδετο, για να διαχωρίζεται η ζώνη διενέργειας θαλασσίων σπορ από τη ζώνη των λουομένων.

- Είναι ήδη σε εξέλιξη η τοποθέτηση επιπλέον σημαντήρων για να οριοθετηθεί ο χώρος αγκυροβολίας σκαφών αναψυχής.

- Η κίνηση των θαλασσίων σπορ γίνεται προς τα δεξιά, ενώ οι λουόμενοι βρίσκονται στα αριστερά της ακτής.

- Το σωματείο ιδιοκτητών Ε/Γ σκαφών Νάουσας (λάντζες) απέστειλε έγγραφο, αναφέροντας ότι η θέση που σήμερα δραστηριοποιείται η εν λόγω επιχείρηση είναι η καλύτερη δυνατή και ότι ενδεχόμενη μετακίνησή της θα προκαλούσε προβλήματα στην ασφάλεια της ναυσιπλοίας και των λουομένων.

- Δεν εκδόθηκε, νέα άδεια, ανανεώθηκε η ήδη υπάρχουσα κατόπιν της παραχώρησης της χρήσης της παραλίας στον επαγγελματία, από το Δήμο Πάρου, ο οποίος επιδεικνύει υποδειγματική συμπεριφορά και άψογη συνεργασία με το Λιμεναρχείο Πάρου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos