Εμποροπανήγυρη 15ης Αυγούστου 2011

16 Ιουλίου 2011 13:26

Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε, Σχετικά με την πρόσκληση 9472/14.7.2011 της τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού

Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιουλίου θα θέλαμε να αναφερθούμε στο 15ο θέμα που αφορά τον καθορισμό χώρων και την διαδικασία χορήγησης αδειών για την εμποροπανήγυρη της 15ης Αύγουστου στην Παροικία Πάρου και της 23ης Αυγούστου στην Νάουσα –Πάρου.

Μετά από συνεχόμενες καταγγελίες μελών μας σχετικά με την περσινή λειτουργία της εμποροπανήγυρης της 15ης Αύγουστου, διαπιστώθηκε ότι δεν ελέγχθηκε από την αρμόδια επιτροπή, με αποτέλεσμα ,για άλλη μια χρονιά τα είδη που πουλήθηκαν να διαφέρουν κατά πολύ από τα προβλεπόμενα από την σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να είναι τα ίδια με αυτά που πουλούν καταστήματα των μελών μας .

Όσο αφορά την εικόνα που για άλλη μια χρονιά παρουσίασε η περσινή εμποροπανήγυρις ήταν ένα απέραντο γύφτικο παζάρι.

Επίσης, παρατηρήθηκε ο υπεύθυνος της Εμποροπανήγυρις να έχει «στήσει» Τραπεζάκι και παραπληροφορώντας τόσο τους Παριανούς όσο και τους επισκέπτες των νησιών μας ζητούσε να υπογράψουν για την εμποροπανήγυρη με πρόσχημα ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Πάρου –Αντιπάρου είναι αντίθετος σε αυτή.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την δημιουργία αναστάτωσης και προστριβών μεταξύ του εμπορικού κόσμου της Πάρου και των καταναλωτων,πράγμα το οποίο δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί φέτος.

Επίσης, παρά την περσινή μας επισήμανση για την γιορτή του Αγίου Αρσενίου παράνομα συνεχίζουν να στήνουν τους πάγκους τους, χωρίς να έχει δοθεί ποτέ άδεια από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Για την ομαλή λειτουργία ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Πάρου –Αντιπάρου προτείνει για την Εμποροπανήγυρη του 15 Αυγούστου και για τα εννιάμερα της Παναγίας στην Νάουσα τα εξής:

1.

1.Ζηταμε και απαιτούμε η λειτουργία της εμποροπανήγυρις να είναι αυστηρά 2 μέρες.

2.Ζητάμε να ελεγχθούν τα είδη από την επιτροπή ελέγχου και να συμμορφωθούν στην απόφαση που προβλέπει το Δημοτικό Συμβούλιο.

3.Η εικόνα που θα παρουσιάσει να είναι εναρμονισμένη και ευπρεπής όπως αρμόζει στον Δήμο Πάρου και στο Τοπικό Διαμέρισμα Νάουσας.

4. Να ελεγχθεί εάν τα άτομα που τους χορηγείται η άδεια κατέχουν νόμιμη άδεια ασκήσεως υπαίθριου εμπορίου.

Λόγω της οικονομικής κρίσης που περνάνε οι επαγγελματίες της Πάρου τα καταστήματα και οι εργαζόμενοι σ'αυτά θα επιθυμούσαμε τα παραπάνω να γίνουν αποδεκτά και να υλοποιηθούν από την Δημοτική Αρχή.

Ευελπιστούμε πως θα δώσετε τις απαιτούμενες λύσεις ώστε να δείξετε και έμπρακτα πως βρισκόσαστε στο πλευρό των μελών του συλλόγου μας,σε μια εποχή μάλιστα που οι συγκυρίες μόνο αδιάφορους δεν αφήνουν τους εμπόρους και γενικότερα τους επιχειρηματίες της Πάρου και της Αντιπάρου.

Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Πάρου – Αντιπάρου ξεκαθαρίζει πως είναι υπέρ της διατήρησης και διεξαγωγής της παραδοσιακής εμποροπανήγυρις του 15 Αύγουστου,αρκεί αυτή να προσφέρει και όχι να είναι μια ακόμη πηγή δυσφήμισης για το νησί μας.

Με ιδιαίτερη τιμή

για το Δ.Σ. του

Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου

Ο Πρόεδρος                                         Ο Γ.Γραμματέας

Αλιπράντης Αποστόλης              Τριαντάφυλλος Αναστάσιος

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos