Το Animal Planet στην Πάρο

18 Ιουλίου 2011 15:18

Το πολύ γνωστό αμερικανικό πρόγραμμα ANIMAL PLANET, βρέθηκε στην Πάρο στις 14 και 15 Ιουλίου,

για να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ για τη γάτα του Αιγαίου.

Ο PAWS οργάνωσε την επίσκεψη και ο παραγωγός Matt Geagher με την ομάδα του, Mike Marshall και Γιάννη Αντύπα, συνάντησαν και πήραν συνέντευξη από κάποιους οι οποίοι ταίζουν μεγάλες γατο-κοινότητες, τον κτηνίατρο Αντώνη Λάμπρου και εθελοντές του PAWS που οργανώνουν στειρώσεις. Στην ομάδα άρεσε ιδιαίτερα το Καφέ Θαλασσάκι στο Λογαρά, όπου πατέρας και γιος, Γρηγόρης και Μανώλης Μελανιτης, φροντίζουν μια ομάδα από περίπου 15 γάτες και όπου συγκεντρώνονται οι ντόπιοι για πάνω από 40 χρόνια.

Το 6-λεπτο πρόγραμμα θα παιχτεί τέλος Οκτωβρίου στο Discovery Channel και θα δημοσιεύσουμε την ακριβή ημερομηνία μόλις ενημερωθούμε.

Ο Ελληνικός Όμιλος Γάτας συνεργάζεται με τη Διεθνή Ομοσπονδία Γάτας για να αναγνωριστεί η γάτα του Αιγαίου ως ξεχωριστή ράτσα. Η γάτα του Αιγαίου, συνηθισμένη στις Κυκλάδες, έχει λευκή βάση και συνήθως 2 ακόμη χρώματα, μεσαίο προς μακρύ τρίχωμα, στρογγυλεμένα αυτιά και σκιστά μάτια.

2. ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΞΑΝΑ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ: Παρόλο που το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε ομόφωνα την παραχώρηση 8 στρεμμάτων δημοτικής γης για τη δημιουργία προσωρινού καταφυγίου αδέσποτων ζώων στις 3 Ιουνιου, κάποιοι κάτοικοι της περιοχής μάζεψαν υπογραφές εναντίον της απόφασης. Έτσι, το θέμα τίθεται ξανά προς συζήτηση, σημερα Δευτέρα 18 Ιουλίου.

3. ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΑ ΖΩΑ ΑΠΟ ΤΗ ΖΕΣΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΗΛΙΟ: Ο PAWS κάνει έκκληση στους πολίτες και τις επιχειρήσεις να αφήνουν ένα δοχείο με νερό για τα αδέσποτα αυτές τις ζεστές μέρες του Ιουλίου και του Αυγούστου καθώς και στους κτηνοτρόφους να κρατούν τα ζώα τους στη σκιά και να φροντίζουν να έχουν πάντα δροσερό νερό.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos