Συνεδρίαση επιτροπής τουρισμού και ανάπτυξης

25 Ιουλίου 2011 14:22

Την Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2011, συνεδρίασε εκτάκτως η Επιτροπή Τουρισμού και Ανάπτυξης του Δήμου Πάρου, μετά από αίτημα

των Προέδρων των Συλλόγων Ενοικιαζομένων Δωματίων «Μαντώ Μαυρογένους» και «Ποσειδών», με θέμα την «Άγρα πελατών».

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν εκτός από τα μέλη της Τουριστικής Επιτροπής ο Δήμαρχος Πάρου κ. Χρήστος Βλαχογιάννης, ο Λιμενάρχης Πάρου- Αντιπάρου κ. Κων/νος Γιαλελής, ο Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Κουτσουράκης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Παροικιάς κ. Μηνάς Καλακώνας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Πάρου-Αντιπάρου «Μαντώ Μαυρογένους» και Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κων/νος Μπιζάς, ο Πρόεδρος Ενοικιαζομένων Δωματίων «Ποσειδών» κ. Παναγιώτης Αμανατίδης, η Πρόεδρος Ενοικιαζομένων Δωματίων Νάουσας κ. Λουκία Μαλαματένιου, η Πρόεδρος Ενοικιαζομένων Δωματίων Αλυκής κ. Σταυρούλα Τρίχα, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Αμπατζής. Απόντες ενώ είχαν προσκληθεί ήταν ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Πάρου, η Προϊσταμένη της Εφορίας και ο Προϊστάμενος του ΙΚΑ Πάρου.

Κοινή διαπίστωση ήταν ότι η κατάσταση που επικρατεί στο λιμάνι είναι σαφώς καλύτερη από αυτήν των προηγούμενων χρόνων όμως καθώς είπαν οι Πρόεδροι των συλλόγων χρειάζεται περισσότερη επιμονή και αστυνόμευση από το Λιμεναρχείο Πάρου αλλά και η συμμετοχή της Εφορίας και του ΙΚΑ Πάρου όπως και της Αστυνομίας. Προτάσεις επίσης έκανε ο Λιμενάρχης οι οποίες αφορούν παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στο λιμάνι και θα βοηθήσουν στην καλύτερη λειτουργία του αλλά πιθανόν και να αποτρέψουν την άγρα πελατών.

Ένα δεύτερο πολύ σημαντικό πρόβλημα που τέθηκε κατά τη συνεδρίαση ήταν το γεγονός της ενοικίασης παραθεριστικών κατοικιών παράνομα στο νησί μας πράγμα το οποίο έχει πάρει μεγάλη διάσταση με αποτέλεσμα την μείωση των εσόδων, 1ον του κράτους και 2ον των ξενοδόχων. Όπως όλοι είπαν, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση τα καταλύματα σε λίγα χρόνια θα κλείσουν με συνέπεια τον οικονομικό μαρασμό του κλάδου.

Ο Δήμαρχος κ. Βλαχογιάννης μετά την τοποθέτησή του και την διαπίστωσή του ότι το πρόβλημα της άγρας πελατών είναι χρόνιο και ότι δεν μας κολακεύει η εικόνα των ανθρώπων που με αυτόν τον τρόπο προσπαθούν να προσελκύσουν τους εν δυνάμει πελάτες τους δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στους επαγγελματίες που επιλέγουν να δουλέψουν με άλλους τρόπους πιο ενδεδειγμένους, αλλά και το ότι τα τελευταία χρόνια και άλλοι επαγγελματίες όπως ενοικιάσεως αυτοκινήτων, κ.τ.λ κάνουν το ίδιο «κατεβαίνοντας στο λιμάνι», πρότεινε στην Τουριστική Επιτροπή να κάνει αίτημα στο Λιμενικό Ταμείο να επιληφθεί της υπόθεσης απαγορεύοντας την οποιαδήποτε διαφήμιση στον ευρύτερο χώρο του λιμανιού. Όλοι οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν με την παραπάνω πρόταση. Όπως επίσης, όλοι συμφώνησαν στην περαιτέρω έρευνα του θέματος που αφορά την παράνομη ενοικίαση παραθεριστικών κατοικιών από την Τουριστική Επιτροπή με την συνεργασία όλων των συλλόγων.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής

Μαρία Χανιώτη

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos