Αντίπαρος: Μεταξύ των πρώτων περιοχών ζήτησης για οικογενειακές διακοπές

24 Μαϊος 2024 18:45

Σύμφωνα με τα επίσημα καταγεγραμμένα στοιχεία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, αρκετά περισσότεροι ήταν οι επιβάτες που διακινήθηκαν ακτοπλοϊκώς κατά τις ημέρες του φετινού Πάσχα (από Μ. Δευτέρα ως Μ. Σάββατο) συγκριτικά με το περσινό.

Συγκεκριμένα την Μεγάλη Εβδομάδα του 2024 από τον Πειραιά επιβιβάστηκαν 135.230 επιβάτες (+17,2% σε σχέση το 2013), από τη Ραφήνα 39.006 επιβάτες (+27,2% σε σχέση με το 2023) και από το Λαύριο 12.773 επιβάτες (+25,2% σε σχέση με το 2023).

Επίσης, με βάση επιλεγμένες «δημοφιλείς» γραμμές το πραγματικό κόστος του μέσου όρου (Μ.Ο.) των τελικών τιμών των εισιτηρίων που εκδόθηκαν από τα όλα τα πλοία, σημειώθηκαν οι εξής αυξομειώσεις, συγκρίνοντας τα στοιχεία της Μεγάλης Εβδομάδας του 2024 με αυτή του : 

Aξίζει να σημειωθεί πως στην Ελλάδα, δημοφιλείς προορισμοί με βάση τις αναζητήσεις που έγιναν (για διαμονές Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο του 2024) στην πλατφόρμα Airbnb, είναι το Χαλάνδρι και το Μαρούσι, καθώς και θαυμάσιοι παραθαλάσσιοι προορισμοί όπως η Δονούσα , η Βασιλική και το Σχίσμα Ελούντας.

Δονούσα
Χαλάνδρι
Βασιλική
Σχίσμα Ελούντας
Μαρούσι
Λειψοί
Ασπροβάλτα
Αντίπαρος
Μακρύς Γιαλός
Λαγανάς

Τι αναζητούν οι ελληνικές οικογένειες

Μερικές από τις κορυφαίες εθνικές κατηγορίες στις οποίες γίνονται κρατήσεις από οικογένειες αυτό το καλοκαίρι έχουν κεντρικό θέμα το να βρίσκονται κοντά σε νερό, συμπεριλαμβανομένων των κατηγοριών Εξοχή, Παραλία, Παραθαλάσσια, Εθνικά πάρκα και Εκπληκτική θέα. Σύμφωνα με την Airbnb,  μερικοί από τους κορυφαίους εθνικούς προορισμούς κοντά στο νερό για ελληνικές οικογένειες αυτό το καλοκαίρι είναι οι εξής:

Νέα Ποτίδαια
Σέριφος
Χρυσή Ακτή
Λιμένι
Αντίπαρος
Γύθειο
Σάμος
Παλαιόχωρα
Ηλεία
Ασπροβάλτα

ot.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos